Bibbi Moslet

Bibbi Moslet er en norsk dramaturg. Moslet er ansatt ved Den Norske Opera & Ballett. Hun har sin utdannelse fra Norge, USA og Sverige med hovedvekt på litteratur, drama og film. Moslet har undervist ved universiteter og høyskoler i alle tre land og brukes ofte som foredragsholder i profesjonelle film- og teatersammenhenger. 

Informasjon

(Objekt ID 26591)
Objekttype Person
Funksjoner Librettist, Dramaturg
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Bibbi Moslet har jobbet frilans som dramaturg ved diverse teatre i Sverige og Norge og har vært fast ansatt som dramaturg ved Gøteborg Stadsteater i flere år. Hun har også arbeidet ved Norsk Film a/s som prosjektutvikler i 12 år. Bibbi Moslet har dessuten bearbeidet flere Ibsen-dramaer i samarbeid med Stein Winge og laget oppstyr i 2007 med en ny versjon av Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. Siden 2003 har Moslet vært hovedansvarlig for utviklingen av nye norske operaer ved Den Norske Opera & Ballett, bl.a. var hun dramaturg og librettist på Cecilie Ores opera Dead Beat Escapement høsten 2008 og dramaturgisk ansvarlig for forestillingen 385, Salt kyss, syrlig smil og søt musikk og Jorden rundt i 2010. Hun har også samarbeidet med Stein Winge på Eugene O’Neills Lang dags ferd mot natt, Bertolt Brechts Galileo og vært dramaturg for den tyske koreografen Christian Spucks bejublede ballett Woyzeck.

Kilde: e-post fra Bibbi Moslet, 27. 01.2012

Tilknyttet (1)
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Dead Beat Escapement 2008, Manus, Opera – Forfatter
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler