Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Program til Leopard i parken, sommerteater i Frognerparken (2003) pdf 2003 Last ned

Øystein Martinsen

Øystein Martinsen er en norsk skuespiller.

Øystein Martinsen begynte sin karriere i Tromsøs teater- og revymiljø, i grupper som Kabinetteatret, Revymafiaen og Påtryneteatret. Så tok han Statens Teaterhøgskole (2001-2004).

Informasjon

(Objekt ID 25413)
Objekttype Person
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Sommeren 2004 spilte Øystein Martinsen Knappestøperen i Nordnorsk Scenekompanis oppsetning av Peer Gynt, og høsten 2004 kom han til Rogaland Teater, der han debuterte i Nicholas Nickleby.

På Rogaland Teater har han spilt i Bakkantinnene av Evripides, Shakespeares Richard III og Ibsens John Gabriel Borkman, men også i Reisen til julestjernen, i Harold Pinters Bedrag, Arne Lygres Mann uten hensikt og Jon Fosses Barnet. Og da Stavanger var europeisk kulturby i 2008 medvirket han i ett av byens hovedprosjekter, (U)naturlig, naturligvis//et automobilt landskap.

Øystein Martinsen var nominert til Heddaprisen 2012 i kategorien for beste mannelige birolle for rollen som Philinte i Misantropen, regi Sigrid Strøm Reibo, Rogaland Teater.

De samlede skuespillerensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater vant Heddaprisen 2014 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. Øystein Martinsen spilte i Perpleks, der han samarbeidet med Ragnhild Mønnes, Svein Solenes og Ingrid Rusten. I Fruen fra havet spilte Ingrid Rusten, Nina Ellen Ødegård, Cato Skimten Storengen, Helga Guren, Lars Funderud Johannessen og Glenn André Kaada.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Juryen står fritt i om de ønsker å dele ut en Heddapris for særlig kunstnerisk innsats. I år ønsker juryen å dele ut en slik pris. Prisen går ikke til en regissør, scenograf eller dramatiker. Den går heller ikke til en enkelt skuespiller. Basert på to forestillinger ved ett og samme teater går prisen til skuespillerne samlet for deres ensemblespill.

Juryen ønsker å hedre samspillet mellom skuespillerne; den kollektive prestasjonen som løfter den enkeltes sterke rolleprestasjon til teateropplevelser av særlig kvalitet og verdi. En av forestillingene er en klassiker, den andre er et moderne stykke. I begge tilfeller så vi i samspillet en renhet og naturlighet som forutsetter raushet og trygghet i ensemblet. Det fellesskapet er teatrets forutsetning.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til ensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater."

Kilde:

Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Utdanning

2001-2004  Skuespillerlinjen ved Statens Teaterhøgskole