Birgitte Victoria Svendsen

Født14. des. 1957
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Birgitte Victoria Svendsen

Birgitte Victoria Svendsen er en norsk skuespiller, født 14. desember 1957.

Birgitte Victoria Svendsen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Hun var tilknyttet Rogaland Teater der hun blant annet var Julie i Bentein Baardsons Romeo og Julie i 1987.

I 1990 kom hun til Oslo Nye Teater der hun startet sin karriere med å spille den skjelmske og uskyldige Gwendolen i Oscar Wildes Hvem er Ernest. I årenes løp er det blitt mange roller på Oslo Nye, her kan nevnes tittelrollen i Yerma, Puck i En midtsommernattsdrøm og Linda i En handelsreisendes død.

Hun har også vært ved Nationaltheatret der hun var Lady Chiltern i Den perfekte ektemann, og på Riksteatret der hun i 2008 alternerte med Ellen Horn i rollen som Mor Nille. Hun spilte Mary Tyrone i Lang dags ferd mot natt på Teatret Vårt i Molde våren 2009.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Birgitte Victoria Svendsen

Birgitte Victoria Svendsen vant Heddaprisen 2009 i klassen for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Mary Tyrone i Lang dags ferd mot natt av Eugene O'Neill på Teatret Vårt. Juryen ga følgende begrunnelse:

"Årets vinner er en erfaren skuespiller som gjennom årene, nyansert og troverdig, har overbevist i så vel store som mindre roller, og som like elegant mestrer klassikernes alvor som lystspillets vittige replikker og revyens lekne overskudd.

I år har hun har møtt en ny utfordring som har krevd alle sider av hennes talent. Intuitivt og følsomt har hun levd seg inn i en av livets tapere. Presist og nådeløst har hun utlevert den tragiske hverdagen til en livsudugelig aldrende kvinne, samtidig som hun med magisk medfølelse har gitt uttrykk for denne kvinnens hudløse menneskelighet.

Prisvinner er Birgitte Victoria Svendsen for hennes gripende tolkning av Mary Tyrone i Lang dags ferd mot natt på Teatret Vårt."

Kilde:

Heddaprisen

Medvirket i