Birgitte Victoria Svendsen

Birgitte Victoria Svendsen (født 14. desember 1957) er en norsk skuespiller. Svendsen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Hun var tilknyttet Rogaland Teater i perioden 1986-1990. I 1990 kom hun til Oslo Nye Teater, hvor hun fremdeles er ansatt skuespiller.

Hun har også hatt oppdrag ved Nationaltheatret, Riksteatret, Teatret Vårt og Fjernsynsteatret.

Informasjon

(Objekt ID 21434)
Objekttype Person
Født 14. des. 1957
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Address Kastellveien 12, 1170 OSLO
Les mer

Birgitte Victoria Svendsen vant Heddaprisen 2009 i klassen for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Mary Tyrone i Lang dags ferd mot natt av Eugene O'Neill på Teatret Vårt. Juryen ga følgende begrunnelse:

"Årets vinner er en erfaren skuespiller som gjennom årene, nyansert og troverdig, har overbevist i så vel store som mindre roller, og som like elegant mestrer klassikernes alvor som lystspillets vittige replikker og revyens lekne overskudd.

I år har hun har møtt en ny utfordring som har krevd alle sider av hennes talent. Intuitivt og følsomt har hun levd seg inn i en av livets tapere. Presist og nådeløst har hun utlevert den tragiske hverdagen til en livsudugelig aldrende kvinne, samtidig som hun med magisk medfølelse har gitt uttrykk for denne kvinnens hudløse menneskelighet.

Prisvinner er Birgitte Victoria Svendsen for hennes gripende tolkning av Mary Tyrone i Lang dags ferd mot natt på Teatret Vårt."

KILDER:

Heddaprisen

Oslo Nye Teater

Utdanning

Statens Teaterhøgskole

Utmerkelser - Nominasjoner (1)