Åsmund Feidje

Åsmund Feidje (født 5. juni 1948) er en norsk komponist og musiker.  Feidje har komponert musikk for alle de store institusjonsteatrene i Norge, for norske, finske og islandske nasjonalballettene, for Radioteatret, film og TV. Han har også vært representert på festivaler i inn- og utland.

For sin musikk har han mottatt Radioteatrets Blå fugl, og han har vunnet Edvard-prisen to ganger.

Informasjon

(Objekt ID 21416)
Objekttype Person
Født 5. jun. 1948
Funksjoner Komponist, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Sørkedalsveien 203, 0754 OSLO
Les mer

Etter sju års fiolinstudier i barndommen startet Åsmund Feidje den eksperimentelle norske rock-gruppa RAIN i 1967. Denne gruppa ble i 1969 engasjert av Nationaltheatret for å medvirke i pop-musikalen Din egen vri, etter å ha prøvespilt for Finn Ludt. Åsmund Fedje skulle senere få arbeide mye sammen med ham på teatret. Han spilte i Pendlerne,  Jenteloven og en rekke andre forestillinger hvor Finn Ludt var komponist. Å få anledning til å arbeide  nært med en så fremragende og erfaren teaterkomponist og musiker som ham, var et privilegium, og har vært av uvurderlig betydning for Åsmund Feidjes videre utvikling og forståelse av teatermusikkens spesielle krav og utfordringer. 

Siden slutten av 1970-tallet har Åsmund Feidje arbeidet mer og mer som komponist, og i 1989/90 tok han et friår for å studere i Salzburg med den polske samtidskomponisten Bogusław Schaeffer. Etter dette har han skrevet noe kammermusikk, men han vendte snart tilbake til scenen, der han har laget musikk til mer enn 150 produksjoner, mange av dem framført over store deler av verden. Han har laget ballettmusikk for de norske, finske og islandske nasjonalballettene, vært representert på festivaler i inn- og utland, f.eks. ImPuls Dance Festival i Wien, Avignonfestivalen, San Marino-festivalen, Festspillene i Bergen og Ibsen-festivalen. Han har laget teatermusikk for alle de store institusjonsteatrene i Norge, for Radioteatret, film og TV. I 2002 reiste han til New Delhi sammen med koreograf Sølvi Edvardsen for å skape balletten Beyond Borders med ledende norske og indiske dansere. 


KILDE: 

Akershus Teater, 09.02.2012