Egil Kapstad

Født6. aug. 1940
FunksjonerKomponist, Musikkarrangør, Musiker
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
NettstedEgil Kapstad

Om Egil Kapstad

Egil Kapstad (født 6. august 1940) er en norsk jazzpianist, komponist og arrangør. Gjennom over 40 år som profesjonell musiker har Kapstad nå status som en av våre fremste jazzpianister gjennom tidene. Kapstad står bak musikken til mer enn 50 teaterforestillinger, og har også komponert for film og fjernsynsdrama. Kapstad har skrevet en rekke klassiske verk, for symfoniorkester, kor, strykekvartett, og mindre ensembler, og var en periode leder for foreningen Ny Musikk.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Mer om Egil Kapstad

  Egil Kapstad har også virket som programleder i NRK. Egil Kapstads trio fungerte som lite orkester i norsk Melodi Grand Prix 1965. Kapstad har i en årrekke undervist i jazzhistorie og improvisasjon, blant annet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand.

  Egil Kapstad medvirker på over 60 plateinnspillinger som pianist. Han er kjent for sitt årelange samarbeid med poeten Jan Erik Vold, og har spilt med størrelser som Karin Krog, Chet Baker, Red Mitchell, Bjørn Johansen, Bjarne Nerem, Jon Larsen og Magni Wentzel, for å nevne noen få.

  Kapstad har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han fikk Norsk jazzforbunds Buddyprisen i 1977, NOPA-prisen for årets verk («Epilog») i 1984, Gammleng-prisen i klassen jazz i 1985 og har vunnet Spellemannprisen i klassen jazz to ganger, for platene Cherokee under Spellemannprisen 1989 og Remembrance med Egil Kapstad Trio under Spellemannprisen 1994.

  Kapstad er statsstipendiat fra 2003.

  KILDE:

  Wikipedia, no.wikipedia.org, 05.08.2014, http://no.wikipedia.org/wiki/Egil_Kapstad

  Medvirket i