Therese Skauge

Therese Skauge er en norsk danser. Hun ble ansatt i Carte Blanche i 1990 og var, frem til hun gikk av i 2008, en av kompaniets mest sentrale dansere.

Informasjon

(Objekt ID 2009)
Objekttype Person
Funksjoner Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Therese Skauge fikk Kritikerprisen for dans i 2003/2004 for sin medvirkning i Ina Christel Johannessens I lie, I speak, og hun har også fått Fond For Utøvende Kunstneres ærespris.

I tildelingstalen for Norsk Kritikerlag ble blant annet dette sagt:

"Hun begynte tidlig å danse, allerede som fireåring, og det skjedde i Sarpsborg på Eldbjørgs Ballettskole. Det fikk hun sine første klassiske ballettklasser. Det ble også tid til rytmisk sportsgymnastikk i mange år, men at det var dansen hun virkelig ville satse på, viser det at hun pendlet inn til Oslo for å ta klasser og trene ved Den Norske Operas Ballettskole. For å gjøre noe slikt trenger en vilje utenom det vanlige. Da var ikke veien særlig lang til Statens Balletthøgskole hvor hun begynte i 1987, og ble uteksaminert i 1990. Det er altså en prisvinner som har lang fartstid i det norske dansemiljøet."

Talen kan leses i sin helhet på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

Kilder:

BIT Teatergarasjen, Oktoberdans 2008. 28.07.2010: http://www.bit-teatergarasjen.no -arkiv

Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 29.09.2011, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/10-dansekritikerprisen_til_therese_skauge

Utdanning

Operaens ballettskole

Statens Balletthøgskole