Stein Henningsen

Stein Henningsen arbeider med foto, installasjon og performance. Hans forestillinger er visuelt sterke og inneholder ofte elementer av fysisk kraftanstrengelse.

Informasjon

(Objekt ID 17006)
Objekttype Person
Funksjoner Performancekunstner
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Nettsted Stein Henningsen
Les mer

Stein Henningsen arbeider med foto, installasjon og performance. Hans forestillinger er visuelt sterke og inneholder ofte elementer av fysisk kraftanstrengelse. I installasjonen Crosses of Liberty (2004-2005) tematiserte han krigen i Irak og satte fokus på sivile tap. Den ble vist i en rekke europeiske byer som Oslo, København, Gøteborg, Berlin, Venezia og Séte. Henningsen har deltatt på Performancefestivalen Live Action Gøteborg flere ganger i tillegg til Performancefestivalen Infraction i Seté og Paris, og Luleå biennalen. Performancen Meltdown utviklet han spesielt til Performancefestivalen 2009 i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter og den ble gjennomført i samarbeid med Hamar kommune.

Kilde: www.kunstbanken.no og katalogen til Performancefestivalen 2009 i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Meltdown () Konsept/Ide, Aktør, Kunstner
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler