Herman Bernhoft

FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Herman Bernhoft

Herman Bernhoft er en norsk skuespiller.

Herman Bernhoft er født i 1981, og i 2010 avsluttet han sin fireårige utdannelse på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han debuterte høsten 2010 på Teatret Vårt i Hele Norges Bennus! og våren 2011 spilte han Osvald i tyske Uwe Cramers tolkning av Ibsens Gjengangere.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Mer om Herman Bernhoft

  Herman Bernhoft vant Hedda-prisen i kategorien for beste mannlige birolle i 2011, for rollen som Osvald i Ibsens Gengangere. Juryens begrunnelse var som følger:

  "Årets vinner avsluttet sin utdannelse våren 2010, og samme høst debuterte han i en løssluppen komedie. Han kan derfor sies å tilhøre klassen 'hittil forholdsvis ukjent ung skuespiller'.

  Desto mer spennende at han allerede har klart å gi en ny og konsistent tolkning av en av vårt klassiske repertoars mest kjente karakterer, en original, fysisk ekspressiv tolkning som klart og tydelig får fram hvorfor Ibsen valgte å kalle sitt stykke Gengangere.

  I et tett og skjebnetungt samspill med Vivi Sundes fru Alving på Teatret Vårt i Molde, har årets prisvinner skapt en moderne, livslysten, temperamentsfull og utagerende, men også desperat og dødsdømt Osvald.

  Prisen for beste mannlige birolle går til Herman Bernhoft."

  Kilde:

  Heddaprisen

  Alle tilknytninger

  Medvirket i