Herman Bernhoft

Herman Bernhoft er en norsk skuespiller.

Herman Bernhoft er født i 1981, og i 2010 avsluttet han sin fireårige utdannelse på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han debuterte høsten 2010 på Teatret Vårt i Hele Norges Bennus! og våren 2011 spilte han Osvald i tyske Uwe Cramers tolkning av Ibsens Gjengangere.

Informasjon

(Objekt ID 16005)
Objekttype Person
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Molde
Les mer

Herman Bernhoft vant Hedda-prisen i kategorien for beste mannlige birolle i 2011, for rollen som Osvald i Ibsens Gengangere. Juryens begrunnelse var som følger:

"Årets vinner avsluttet sin utdannelse våren 2010, og samme høst debuterte han i en løssluppen komedie. Han kan derfor sies å tilhøre klassen 'hittil forholdsvis ukjent ung skuespiller'.

Desto mer spennende at han allerede har klart å gi en ny og konsistent tolkning av en av vårt klassiske repertoars mest kjente karakterer, en original, fysisk ekspressiv tolkning som klart og tydelig får fram hvorfor Ibsen valgte å kalle sitt stykke Gengangere.

I et tett og skjebnetungt samspill med Vivi Sundes fru Alving på Teatret Vårt i Molde, har årets prisvinner skapt en moderne, livslysten, temperamentsfull og utagerende, men også desperat og dødsdømt Osvald.

Prisen for beste mannlige birolle går til Herman Bernhoft."

Kilde:

Heddaprisen

Tilknyttet (1)
Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)