Urša Lah

Også kjent som: Urša Lah Rasmussen

Urša Lah er en slovensk kordirigent. Som dirigent for Den Slovenske Nasjonalradioens kammerkor (1998-2002) har hun dirigert mange urfremføringer av slovensk samtidsmusikk, både a cappella-verker og vokal-/instrumentale verker.

Som en anerkjennelse for sitt verdifulle arbeid med kormusikk, mottok hun i 2008 hovedstaden Ljubljanas viktigste pris for kultur, og i 2009 «den høyeste pris for amatørkultur» fra Det Slovenske Korforbundet.

Hun flyttet til Norge høsten 2009, og var i perioden 2010–2015 kormester i Nordnorsk opera og symfoniorkester, samt kunstnerisk leder for Finnmark operakor. Senere ble hun kormester i Trondheim Symfoniorkester og dirigent for Universitetskoret Mimas og for Konsen Vokalensemble ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Hun ble også ansatt som førsteamanuensis i faget korledelse både ved UiT og NTNU, og har i utstrakt grad arbeidet som coach for kor og kordirigenter både i Europa og i Kina og Hong Kong. Urša Lah er ofte jurymedlem i internasjonale korkonkurranser på høyeste nivå, og hun er aktiv som gjestedirigent for flere anerkjente, profesjonelle kor-ensembler.

Hun er også én av to kunstneriske ledere for det internasjonale kammerkoret Utopia & Reality.

Informasjon

(Objekt ID 131308)
Objekttype Person
Også kjent som Urša Lah Rasmussen
Født 6. apr. 1969
Funksjoner Musikk, Dirigent, Musiker
Nasjonalitet Slovensk
Kjønn Kvinne
Nettsted Wikipedia
Utdanning

Urša Lah er utdannet ved Musikkakademiet i Ljubljana og Universitetet i Tromsø.

Medvirket i produksjoner (4)
Tittel Premiere Rolle
Tosca (Trondheim Symfoniorkester & Opera) 23. mar. 2022 Kormester
Faust (Trondheim Symfoniorkester & Opera) 23. mar. 2019 Kor
Tosca (Kilden Opera) 8. sep. 2018 Kormester
Otello (Trondheim Symfoniorkester & Opera) 11. mar. 2017 Kormester
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler