Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Sesongprogramkatalog Black Box Teater høsten 2000. pdf aug. 2000 Last ned

Camilla Eeg-Tverbakk

Også kjent som: Camilla Eeg

Camilla Eeg-Tverbakk er kunstteoretiker med MA i Performance Studies fra New York University. Eeg-Tverbakk har bakgrunn som kunstner, kurator, forfatter og pedagog innenfor både scene- og billedkunst.

Informasjon

(Objekt ID 1236)
Objekttype Person
Også kjent som Camilla Eeg
Funksjoner Kunstnerisk leder, Dramaturg, Skuespiller, Skribent, Pedagog, Teaterviter, Annet
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Epost camilla.eeg-tverbakk@hiof.no
Les mer

Camilla Eeg-Tverbakk er utdannet skuespiller fra École Jacques Lecoq i Paris (1990-92) og arbeidet som utøvende scenekunstner og regissør i frimiljøet i Norge fram til 1997, da hun valgte å forfølge en akademisk karriere. Fra 1996-99 var Eeg-Tverbakk kunstnerisk og daglig leder for Forum for Utveksling mellom Scenekunstnere (f.u.s.k.), hvor hun kuraterte og produserte festivaler og internasjonale gjestespill i Oslo. Eeg-Tverbakk har også vært leder av Oslo Kunsthall i 2002 og har dessuten bakgrunn som formidlingskonsulent  hos Dansens hus og Riksutstillinger. Eeg-Tverbakk arbeider som frilansskribent og dramaturg. Hun er i dag (2010) ansatt som kunstnerisk leder, skuespill ved Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold.

Kilde 1: Førstesiden, http://www.hiof.no/, 13.10.2010,  http://www.hiof.no/index.php?ID=11152

kilde 2: Kunstkritikk, http://www.kunstkritikk.no/, 13.10.2010, http://www.kunstkritikk.no/skribenter/camilla-eeg-tverbakk/