Krister Hansén

Krister Hansén, født i Vuollerim, Lappland, Sverige. Hansén er en svensk komponist og lektor ved Musikkonservatoriet Universitetet i Tromsø.

Informasjon

(Objekt ID 11019)
Objekttype Person
Født 1. jan. 1966
Funksjoner Komponist, Musiker, Pedagog
Nasjonalitet Svensk
Kjønn Mann
Address Tromsø
Les mer

Hansén underviser i hørelære,partiturstudium, musikalsk analyse og komposisjon. Han tok en magistereksamen i komposisjion ved Luleå tekniska universitet i 2007 og en kunstnærlig høgskoleeksamen i arrangering og komposisjon fra Musikkhøgskolen i Malmø i 1995. I samme år tok han eksamen i musikkteori. Som komponist har han vært aktiv med komposisjoner for symfoniorkester, solister, kor, og kammermusikk.

I 2008 vant han førsteprisen i komposisjonskonkurransen Concorso di Composizione Musica et arte i Roma med fiolinkonserten Luciano. Musikken er fremført på radio og tv og i flere land, inklusive USA. Hans første strykekvartett, Laterna Magica ble med the Tämmel quartet i 1997 utgitt av Warnermusic i USA, Japan, og hele Europa på platen Music in Darkness.

Kilde: personlig e-post fra Marte Liset, 5.2.2011

Utdanning

2007 Luleå tekniska universitet - magistereksamen i komposisjon
1995 Musikkhøgskolen i Malmø - høgskoleeksamen i arrangering og komposisjon
1995 Musikkhøgskolen i Malmø  - Musikkteori

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Trompetkonserten (Liset Produksjoner) Konsulent
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler