Halvdan Nedrejord

Halvdan Nedrejord – Samisk komponist og musiker. Nedrejord har vært freelance-musiker, kirkeorganist og komponist i mange år. Han har komponert musikk til TV, film, ballett- og teaterforestillinger, til installasjoner og muséer, og til pedagogiske formål.

Informasjon

(Objekt ID 10676)
Objekttype Person
Funksjoner Komponist, Musiker, Sanger
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Markangeaidnu 19, 9730 Karasjohka-Karasjok
Nettsted Stellaris DansTeater
Les mer

Halvdan Nedrejord har keyboard og stemme som hovedinstrumenter. Han har samisk og annen etnisk musikk som utgangspunkt i de fleste komposisjonene. Nedrejord lager musikk til teaterforestillinger, tv- og videoproduksjoner, radioteater, utstillinger, museer, CD, kor og instrumentensembler og har oppdrag for kirkelige og pedagogiske miljøer osv. Han har reist for andre teater og for Rikskonsertene. Nedrejord har også hatt utallige konserter med samisk musikk. Siden Nedrejord startet som skolekonsertmusiker i 1984, har han spilt 14-1500 konserter innenfor mange stilarter.

Halvdan Nedrejord har samarbeidet med Stellaris DansTeater / Solveig Leinan-Hermo i over 15 år, i bl.a. Dunongen og Tempusegget, Geidosis, En som Mæ og som komponist i Utsatte Strøk, Rissninger og I Hengende Snøre.

Kilde: Stellaris DansTeater, 13.1.11, http://www.stellaris.no/medvirkende.php?DOC_INST=3

Kilde: Musikk i Nordland, 13.1.11. http://www.musikkinordland.no/artikkel.aspx?MId1=1746&AId=6265&Back=1