Maiken Garder

Maiken Garder, norsk sceneinstruktør, er utdannet regissør ved teaterskolen Rose Bruford College i London hvor hun gikk ut med en Bachelorgrad i 1999. Fra London har hun blant annet erfaring fra friteatergruppen Hydrae Productions og produksjonsselskapet The Offline Editing Company. I Norge har hun arbeidet som regional sceneinstruktør i Lofoten og siden 2009 som produsent for Dansearena nord.

Informasjon

(Objekt ID 10653)
Objekttype Person
Født 1. mai. 1977
Funksjoner Regissør, Instruktør
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Epost maiken@maikengarder.no
Address Hammerfest
Nettsted Maiken Garder
Les mer

Maiken Garder startet sin teatervirksomhet som 5-åring i Annelene Sett Gjessings Teateraktivitene for barn og unge i Asker. På International Baccalaureate-linjen ved Skagerak International School i Sandefjord var drama valgfag utslagsgivende for den videre karrieren. Etter endt utdannelse i regi fra Rose Bruford College i London ble Nord-Norge arbeidsstedet. Først i Lofoten som regional sceneinstruktør og senere Hammerfest som produsent hos Dansearena nord.

I samarbeid med billedkunstner Ragnhild Lie var Garder i 2006-2007 involvert i stedsutviklingsprosjektet Prosjekt Vill Vest, som hadde som mål å bidra til at Leknes by skulle få en identitet utover det å være et handelssentrum. Prosjektet hadde fokus på kunst og kultur og var støttet av blant annet Vestvågøy kommune og Leknes Næringslivsforening.
Maiken Garder er spesielt opptatt av kulturens rolle i å skape og opprettholde et levekraftig lokalsamfunn.

Som produsent for Dansearena nord er Maiken Garder involvert i flere prosjekter i Nord-Norge og Barentsregionen. Blant annet jobber hun tett opp mot DanseFestival Barents.

Kilde:

epost fra Maiken Garder, 13.10.2011

Utdanning

2006 – 2007: Markedsføringsfag, Handelshøyskolen BI, Nettstudier deltid
1996 – 1999: BA(hons) Directing, Rose Bruford College, London
1994 – 1996: International Baccalaureate, Skagerak International School
1993 – 1994: Asker videregående skole
1982 – 1994: "Teateraktivitetene for barn og unge" med Annelene Sett Gjessing

Tilknyttet (2)
Medvirket i produksjoner (2)
Tittel Premiere Rolle
Vástádus eana - The answer is land (Elle Sofe Sara AS) 19. jun. 2021 Produsent
Mor Courage og barna hennes (SamovarteateretStellaris DansTeater) 4. feb. 2010 Produsent
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler