Gudmund Groven

Født9. okt. 1945
FunksjonerInstruktør, Skuespiller

Om Gudmund Groven

Gudmund Groven (født 9. oktober 1945) er en norsk skuespiller og instruktør.

Groven ble uteksaminert fra Statens Teaterhøyskole i 1975. Han har og teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. I 1974 ble han ansatt ved det nyopprettede Telemark Teater (nå Teater Ibsen) der han var til 1980. I denne perioden hadde han sentrale roller, blant annet i «Kjenner du Melkeveien» og «Vildanden». Familien flyttet til Skiptvet i Østfold, og etter en tid som freelance-skuespiller ble han fast knyttet til Østfold teaterverksted, nå Østfold Teater.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Gudmund Groven

Groven har en mindre rolle i filmen Rallarblod fra 1975 (bygd over Kristoffer Uppdals roman «Dansen gjennom skuggeheimen») der Nils Ole Oftebro har hovedrollen. Han har og hatt roller i TV-oppsetninger, og har turnert med forestillinger i Norge og Sverige, også selvskrevne.

Gjennom en rekke år var Groven knyttet til Suttungteateret på Tangen. Han gjorde flere store oppsetninger, og har blant annet spilt kramkaren Brigt i «Driftekaren» av Hans E. Kinck, og Rene i «Barnemordersken» av Henrik Wergeland.

Gudmund giftet seg med Kristin Lyhmann i 1968. De har fire barn sammen.Gudmund Groven er yngte barn av komponisten Eivind Groven.


Kilde:

Wikipedia, no.wikipedia.org, 03.12.13, http://no.wikipedia.org/wiki/Gudmund_Groven

Medvirket i