Espen Dekko

Også kjent somDekkoart
OrganisasjonstypeKunstnergruppe
HovedfokusFigurteater
Etablert1. jan 2000
Epostpost@dekkoart.com
NettstedDekkoart
UttrykksformerFigurteater

Om Espen Dekko

Etter å ha arbeidet med figurteater siden 1990 etablerte Espen Dekko i 2000 Dekkoart, for å produsere egen scenekunst med figurteater som utrykksform.

Formålet er å formidle ny dramatikk gjennom figurteatrets visuelle og metaforiske språk. Med forestillinger for voksne eller forestillinger rettet mot barn ønsker teatret å skape en egen form med sitt særegne univers av bilder og visuelle historier.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Tilknyttet

Mer om Espen Dekko

Dekkoart har produsert fem forestillinger: Stillhetens Hav (2000), Eksperimentet (2001), Mannen og månen (2004), Fakiren (2007) og Short Shows (2010).

Utøveren i figurteatret er i sin profesjon en manipulatør. Dette fordi han ved bruk av manipulasjon- og skuespiller-teknikk påvirker figuren til utrykk og betydninger. Gjennom dette skaper han for tilskueren en illusjon om figurens liv. Overordnet kan man også si at utøveren er en manipulatør fordi han får tilskueren til å tro på denne illusjonen. For tilskueren er utøveren en animatør; en som gir figuren liv. Utøveren skaper for tilskueren en illusjon om at død materie har sjel.    

Kilde:

Dekkoart, dekkoart.com, 21.10.2010, http://www.dekkoart.com/