Krement X

Fotografi av Krement x' produksjon one night stand (1999).

Krement X var en norsk scenekunstgruppe som ble etablert av Morten Traavik og Anna Dworak i Bergen i 1998 og avvikklet i 2003. Navnet på gruppen var inspirert av ekskrementer; de er menneskelige og personlige, men samtidig dypt pinlige og uønskede.

Kompaniet arbeidet tverrkunstnerisk med teater, dans og performance. Krement X var inspirert av DV8, Win Vanderkeybus og C. Marthaler.

Fra 1998 til 2003 hadde Krement X blant annet seks urpremierer og turnerte både i Norge og i utlandet.

Les mer

CreationOslo

Fotografi fra CreationOslos produksjon Doktor Faustus (2017)

CreationOslo er et teaterkompani som ble opprettet av David Parrish og Anna Wergeland.

Les mer

Verk Produksjoner

Portretter av rollene i Verk Produksjoners "Dealing with Helen"

Verk Produksjoner ble etablert i 1998 og er et nordisk skuespillerkollektiv bestående av scenekunstnerne Fredrik Hannestad, Saila Hyttinen, Anders Mossling, og fra og med 2003, Per Platou. Skuespillerne i ensemblet arbeider også i andre performance- og teaterkonstellasjoner i Norge, Sverige og Danmark. Gruppen har med sin særegne blanding av tekstbasert teater og performace skapt en nisje i nordisk teater.

Les mer

Trøndelag Teater

Trøndelag Teater

Trøndelag Teater er et regionteater i Trondheim, Norges nest største landsdelsteater. Teatret ble stiftet i 1937, men teaterhuset der teatret holder til, var i bruk som teater også før dette.

25. juni 2015 ble importen av Trøndelag Teaters repertoardatabase til Scenewebdatabasen ferdigstilt. Under finner du en liste over alle produksjonene som har vært satt opp av og på Trøndelag Teater gjennom tidene. Produksjonene ligger i omvendt kronologisk rekkefølge. Med forbehold om feil og mangler.

Les mer