Teaterhuset Avant Garden

Plakat for Verk Produksjoners produksjon Beat the drum: Walk (2015)

Teaterhuset Avant Garden er Trondheim og Midt-Norges hovedscene for prosjektbasert og turnerende scenekunst. Kunstnerisk og daglig leder er Per Ananiassen.

Produksjonene som vises på denne siden er produksjonene Teaterhuset Avant Garden har coprodusert. Vil du se fullstendige spilleplaner, gå inn på hvert enkelt spillested.

Les mer

ICB Produksjoner

Cecilie Bertrán de Lis (ICB Productions) er enkeltpersonforetaket til danser og koreograf Inger Cecilie Bertrán De Lis.

Les mer

Samovarteateret

Promoteringsvideo fra Samovarteaterets produksjon "Radio Barents 111" (2012)

Samovarteateret er et profesjonelt friteater lokalisert i Kirkenes. Teateret ble etablert av Bente S. Andersen i 1990, og har pr. 2011 seks fast ansatte og mellom 20 og 50 prosjektengasjerte i løpet av et år.

Kirkenes ligger midt i hjertet av Barentsregionen, og for teateret er det naturlig å hente inspirasjon og historier fra den arktiske regionen. Å speile samtiden og politiske strømninger i samfunnet er ett av teaterets grunnpilarer. 

Les mer

Perleporten Teatergruppe

Plakat for Perleporten Teatergruppes produksjon "Det siste skrik" (1983)

Perleporten Teatergruppe var en kollektivt ledet gruppe som ble dannet av Birgit Christensen, Karl Hoff og Catrine Telle i Oslo mars 1975.

Fra 1969 til 1972 var de elever ved Hartvig Nissen Skole i Oslo, hvor de tok artium på Dramalinjen, med Maja Lise Rønneberg Rygg som lærer i drama, norsk og teaterhistorie. Etter gymnaset skaffet de seg noe tilleggsutdannelse og arbeidserfaring innen teater i Norge og utlandet, for så å gjenforenes i Oslo i mars 1975, som var en drøm de tre hadde båret på siden de gikk ut fra Nissen i 1972.

Perleporten ble kjent for sitt venstreradikale politiske teater. Gruppa produserte 8 teaterforestillinger i løpet av de 9 årene de eksisterte (1975-1984),herav en barneforestilling (Se hva jeg tør). Den første produksjonen var Faren satt på første benk og moren satt på annen og Knoll og Tott på galleri og lo som bare faen fra 1975, den siste var Det siste skrik fra 1983.

Les mer