Den Nationale Scene

Fotografi av Komediehusets interiør

Den Nationale Scene (DNS) åpnet i 1876 og er ett av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner, det eneste av de tre som ligger i Bergen. Den Nationale Scene har hatt nasjonalteaterstatus siden 1993, og fra 1995 har 100 % av teatrets offentlige finansiering kommet fra staten.

24. juni 2016 ble det gjennomført en import av DNS' repertoardatabase til Scenewebdatabasen. Under finner du en liste over alle produksjonene som har vært satt opp av og på DNS gjennom tidene. Produksjonene ligger i omvendt kronologisk rekkefølge. Med forbehold om feil og mangler.

Les mer

Jo Strømgren Kompani

Fotografi fra Jo Strømgren Kompanis produksjon A Dance Tribute to Ping Pong (2011)

Målsetningen til Jo Strømgren Kompani, etablert i 1998, er å produsere et vidt spekter av innovative og inspirerende forestillinger av Jo Strømgren for nasjonale og internasjonale spillesteder.

JSKs nye hjemmescene i Oslo er Operahuset. En langsiktig avtale sikrer omlag 20 forestillinger i året, fordelt på repertoar og premierer. Dette sammenfaller med Jo Strømgrens utnevnelse som huskoreograf for Nasjonalballetten.

Identiteten til kompaniets forestillinger formes av medlemmenes engasjement, som med sine fysiske forutsetninger gir kreativitet til det koreografiske materialet. Kompaniet har utviklet seg raskt til å bli et av de ledende innen samtidsdans i Norge.

Les mer

Klomadu Teater

Fotografi fra Klomadu Teaters produksjon "Litt parfymert virkelighet"

Klomadu Teater er en teatergruppe som ble etablert på Hamar i 1983 av Nina Engelund og Andreas Jaggi. Klomadu Teater har produsert teaterproduksjoner hovedsakelig for barn og unge. Kompaniet har også vært med på å skape store utendørs samproduksjoner. Teatergruppen spilt sin til nå siste forestilling i 2003, men er ikke offisielt avviklet.

Les mer

Hollow Creature

Fotografi fra Hollow Creatures produksjon "Tigerhagen"

Hollow Creature ble etablert i 1997 av Kirsti Ladegård og Gerd Zoe Christiansen. Scenekunstgruppen er en figurteatergruppe, som også arbeider tverrkunstnerisk. I de forskjellige produksjonene knytter de til seg forskjellige kunstnere.

Hollow Creature ønsker å skape et sterkt visuelt og auditivt uttrykk. Mellom 1998 og 2001 lagde Hollow Creature en triologi basert på Kathy Ackers tekster. Forestillingene var Persona i 1998, Store forventninger i 1999 og Tigerhagen i 2000.

Kilde:

Hollow Creature, 30.11.2010 http://www.hollowcreature.no/

Les mer