Istanbul International Contemporary Dance & Performance Festival

Istanbul International Contemporary Dance and Performance Festival, også kjent som iDANS, er en tyrkisk festival for samtidsdans og andre kunstneriske uttrykk, grunnlagt i 2007. Hvert år presenteres tyrkiske og internasjonale verk på ulike scener i Istanbul.

Informasjon

(Objekt ID 5942)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som iDANS
Organisasjonstype Festival
Hovedfokus Dans, Tverrkunstnerisk, Performance, Tverrkunstnerisk
Etablert 1. jan. 2007
Epost info@idans.info
Nettsted idans

Kontaktinformasjon

Adresse İsmet İnonu Cad. Indigo Apt. No: 41/5, 34437 Gumussuyu İstanbul, Tyrkia
E-post info@idans.info
Telefon +90-212-244 8933

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Istanbul International Contemporary Dance and Performance Festival eller iDANS er den første og eneste internasjonale crossoverfestivalen for billedkunst og scenekunst i Tyrkia. Den arrangeres hvert år av stiftelsen Bimeras Cultural Foundation. Hver utgave har et kuratert konsept som rammeverk og fungerer som vertskap for rundt 40 prosjekter innen billedkunst, sceneforestillinger, foredrag/opptredener og performance-installasjoner samt seminarer og publikasjoner knyttet til det valgte temaet.

Bimeras Cultural Foundation ble stiftet som kronen på verket i et tiår med forskning og innsats for å støtte og fremme internasjonalt samarbeid i feltet for samtidsdans og performance. Det mest ønskede resultatet av denne innsatsen var etableringen av en internasjonal samtidsdansefestival i 2007.

Bimeras Cultural Foundation er en partner i tre viktige europeiske nettverk: Jardin d’Europe, DEPARTS, og Europe in Motion.

Festivallokalene er garajistanbul, Mimar Sinan University of Fine Arts Bomonti Campus Şebnem Selışık Aksan Stage, Cemal Re;’t Rey Concert Hall og Pera Museum. 

Kilde: http://www.idans.info, idans.info, 06.01.2011, idans.info/presskit/iDANS_2009_Press_Release.pdf

Coproduksjoner (2)
Tittel Premiere
Dry Act #2: South Domino – 27. sep. 2013 – Human Works
Dry Act #2: South Domino – 12. okt. 2012 – Human Works
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler