Steirischer Herbst

OrganisasjonstypeFestival, Produserende, Programmerende
HovedfokusTeater, Dans, Musikk, Litteratur, Scenekunst, Film, Performance, Visuell kunst, Billedkunst
Etablert1968
Epostinfo@steirischerherbst.at
NettstedSteirischer Herbst

Om Steirischer Herbst

Steirischer Herbst er en årlig internasjonal festival for samtidskunst i delstaten Steiermark i Østerrike. Festivalen ble grunnlagt i 1968 og regnes som en av Europas eldste og mest tradisjonsrike avantgardefestivaler. Festivalen inneholder ulike kunstformer i samspill slik som teater, billedkunst, film, litteratur, dans, musikk og performance. Festivalen er en produserende festival med mange originalarbeider, urpremierer og bestillingsverk.

Les mer

Presseomtale

Elisabeth Leinslie, Oppturer og nedturer i Graz, Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift nr. 1/2007:
"I snart førti år har kulturbyen Graz i Østerrike årlig vært sentrum for samtidsfestivalen Steiricher Herbst (Styrisk høst). En, i 2006, tre og en halv uker lang internasjonal festival med tverrkunstnerisk profil. Dans, teater, performance, billedkunst, musikk, lydkunst, installasjoner, litteratur, arkitektur, film og nye medier i en aktiv utveksling mellom praktisk kunstarbeid og estetisk diskurs. Festivalen tilbyr med andre ord publikum både konserter, utstillinger, forestillinger, opplesninger, stunts, workshops, kunstnersamtaler, hybridverk, teoretiske seminarer og paneldebatter med en rekker store størrelser.

Blant disse var Verdensteatret med Konsert For Grønland. Et verk som er så til de grader tverrkunstnerisk at festivalen valgte å programmere den til både scenekunst- og lydkunstprogrammet. Verket er også videreutviklet til en installasjon, eller en audiovisuell maskin med tittel Fortellerorkester, som var en del av festivalens billedkunstprogram. Verdensteatret var det eneste ensemblet som spilte i festivalens alle tre hovedavdelinger – en kuriositet innen tverrkunstnerisk live-art med andre ord."

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Mer om Steirischer Herbst

Kilde:

Wikipedia, wikipedia.org, 06.01.2011, http://sv.wikipedia.org/wiki/Steirischer_Herbst