Sydney Opera House

Sydney Opera House er Australias nasjonale kunstsenter, som tilbyr stor variasjon av kunstformer: Opera, dans, teater, konserter og andre kunst- og kulturarrangementer, spredd over totalt åtte saler eller spillesteder.

Sydney Opera House huser Australian Chamber Orchestra, Bangarra Dance Theatre, Bell Shakespeare, Opera Australia, Sydney Festival, Sydney Philharmonia Choirs, Sydney Symphony, Sydney Theatre Company og The Australian Ballet.

Informasjon

(Objekt ID 31324)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Nasjonal institusjon, Produserende, Programmerende
Hovedfokus Opera, Musikk, Teater, Dans
Etablert 1973
Nettsted Sydney Opera House

Kontaktinformasjon

Adresse 2 Macquarie Street, NSW 2000 Sydney, Australia

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Sydney Opera House ble tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Byggingen startet i1973. Siden den gang har sentret fått et navn som et senter for utøvende kunst i verdensklasse, og bygget er blitt et symbol både for Sydney og for Australia.

Sydney Opera House ble del av UNESCOs verdensarvliste i juni 2007. UNESCO erklærte:

"Sydney Opera House er et stort arkitektonisk verk fra det 20de århundre. Det representerer flere former for koreativitet, både i sin arkitektoniske form og strukturelle plan, en storartet urban skulptur som er omtenksomt plassert i et bemerkelsesverdig vannlandskap og en verdensberømt ikonisk bygning."

Kilde:

Sydney Opera House, sydneyoperahouse.com, 01.10.2012, http://www.sydneyoperahouse.com/about/house_history_landing.aspx

Coproduksjoner (2)
Tittel Premiere
Objects For Meditation – 16. sep. 2005 – William Yang
Objects For Meditation – 2005 – William Yang
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler