Dansekunst i Grenland (DiG)

Dansekunst i Grenland (DiG) er et utøvende og produserende dansekompani. Dansekunst i Grenland (DiG)produserer en hovedproduksjon årlig, med visning i Grenland og påfølgende turne i Telemark. Kompaniet inviterer koreografer og andre kunstnere til prosjektarbeid. 

Dansekunst i Grenland (DiG) driver også internasjonalt samarbeid.

Før august 2013 het Dansekunst i Grenland (DiG) Grenland Dansekompani.

Informasjon

(Objekt ID 30972)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Tidligere: Grenland Dansekompani
Organisasjonstype Programmerende, Produserende, Dansegruppe
Hovedfokus Dans
Etablert 25. nov. 2011
Epost tine@dansekunstigrenland.no
Nettsted Dansekunst i Grenland

Kontaktinformasjon

Adresse Tordenskioldsgate 6, 3921 Porsgrunn
E-post tine@dansekunstigrenland.no

Annen informasjon

Organisasjonsform Aksjeselskap/AS eller ASA
Organization number 897 736 012
Les mer

12.08.2013 skrev Dansekunst i grenland følgende i sin pressemelding:

"Grenland Dansekompani startet i 2007 som et talentutviklingsprosjekt i Porsgrunn kommune. Siden 2009 har vi arbeidet for en profesjonell arena for dans i Telemark og i 2011 etablerte vi selskapet Grenland Dansekompani AS.

Grenland Dansekompani har hatt en todelt oppgave; være en regional arena for dansekunst og å være et utøvende dansekompani. Men i de snart tre årene som har gått, så ser vi at det er arbeidet som er gjort som regional arena, og ikke som dansekompani, som har vokst og har livskraft. Det er her vi gjør de største prioriteringene og det er her vi ”dekker flest behov”. Vi ser at det gjennom en vekstprosess har dannet seg en plattform for dans, som evner å favne om stor grad av kunstartens bredde og formidlingskraft. 

Det er derfor en naturlig prosess å endre navn fra Grenland Dansekompani til Dansekunst i Grenland (DiG), for å ennå mer tydeliggjøre den vekst og plattform som har vokst fram. Den nye strukturen peker også på de store mulighetene som dette gir for framtida.

Dansekunst i Grenland (DiG) er et ressurssenter og en produserende enhet for dansekunst i Telemark. Som arrangør og som en del av en nasjonal infrastruktur for dans, er vårt hovedmål å legge til rette for at dansekunstnere kan få større muligheter, og at forestillinger som er produsert kan vises både i Grenland og flere steder i Telemark gjennom vår turnèslynge for dans.

DiG danner en plattform som gir liv og styrke til det kunstneriske mangfoldet innenfor scenekunst i regionen, setter dansen i søkelyset regionalt og nasjonalt og gir dansekunstnere nasjonalt flere muligheter . Det er formidling, møteplasser, kompetansedeling og nettverk som er hovedingrediensene i arbeidet vårt, og som legger grunnlaget for en formidlingsarena for norsk dansekunst, som både er lokalt forankra i Telemark og er del i et nasjonalt og internasjonalt nettverk."

Kilder:

Dansekunst i Grenland, pressemelding, 12.08.2013

Grenland Dansekompani, grenlanddansekompani.no, 24.09.2012, http://www.grenlanddansekompani.no/om-oss

Egne produksjoner (1)
Tittel Premiere
Korverket – 27. okt. 2011
Coproduksjoner (1)
Tittel Premiere
Fortellinger om frihet – 30. sep. 2015 – Grenland Friteater
Spilleplan
Tittel Premiere
Korverket – 29. okt. 2011 – Dansekunst i Grenland (DiG)
Korverket – 27. okt. 2011 – Dansekunst i Grenland (DiG)
Korverket – 28. okt. 2010 – Dansekunst i Grenland (DiG)
Tilknyttede personer (2)
Jonas Borgan Olsen – Inspisient (fra 2011 til 2011)
Tine Fossmo – Kunstnerisk leder
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler