Monsters of Reality

Monsters of Reality er en festival som utforsker hvordan ulike kunstneriske strategier forholder seg til vår samtids "virkelighet" og hvordan dette kan overføres til en sceneestetikk som kan utfordre og påvirke publikum til nye refleksjon rundt samtiden.

Monsters of Reality fant sted på Dramatikkens hus i Oslo 22.-25. mars 2012.

Informasjon

(Objekt ID 27542)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Festival
Hovedfokus Teater, Musikkteater, Undervisning
Nettsted Dramatikkens hus, Festivalprogram

Kontaktinformasjon

Adresse Oslo

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

På hjemmesiden til Dramatikkens hus står det følgende om Monsters of Reality:

"Vi ser en retorisk tilnærming til den gamle debatten om mimesis (et latinsk begrep for teatralsk representasjon av virkeligheten), og i dette spennet mellom teater og antiteater blir de representerende konvensjonene i teatret nok en gang konfrontert. Der finnes et dramaturgisk spill mellom former for representasjon og tilstedeværelse, og vi ser ikke lenger teatrets representasjon av handling, men snarere handlingen av representasjon. Igjen må vi spørre: Hva betyr representasjon i teatret?

La oss ikke tenke på teatret som et museum for scenekunst. La oss i stedet se den teatrale situasjonen som et potensielt levende møte mellom sinn – noe som tillater oss å tenke gjennom noe på ny, å reflektere, samspille og stille spørsmål ved hverdagens sosiale og politiske tilstand.

I foredrag, debatter og gjestespill vil festivaldeltakerne møte internasjonale forskere og nordiske kunstnere innen feltet.

Talere:
Solveig Gade (dramaturg, Det Kongelige Teater, København)
Shannon Jackson (professor i retorikk og teater, danse og performance-studier)
Carol Martin (dramaprofessor, Tisch School of Arts ved New York University)
Imanuel Schipper (dramaturg, forsker/foreleser ved kunsthøyskolen Zürcher Hochschule des Kunstes)

Gjestespill:
Point blank (Edit Kaldor, NL)

CMMN SNS PRJCT (Kalauz/Schick ARG/CH)

Logobi 02 (Gintersdorfer/Klaßen D)

Promothevs in Athens (Rimini Protokoll, D)

Monsters of Reality er et samarbeid mellom Siri Forberg (teaterelsker), Dramatikkens Hus (Oslo) og Statens Teaterskole-Efteruddannelsen (København).

Festivalen støttes av Norsk Kulturråd. I tillegg vil vi takke Den Norske Opera og Ballett for sjenerøst utlån av spillested til en av forestillingene, Logobi 02 (Gintersdorfer/Klaßen)."

Kilde:

Dramatikkens hus, dramatikkenshus.no, 15.03.2012, http://www.dramatikkenshus.no/pub/dramatikkenshus/kalender/?aid=1962&eid=1965

Spilleplan
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler