Teaterforum

Teaterforum ble etablert på Hamar i 1990. Store deler av driften ble lagt ned i 1994 på grunn av manglende bevilgninger. Nina Engelund, Karen Høie og Svein Gundersen startet Teaterforum fordi de ønsket et sted hvor forskjellige kunstutrykk i Hamar-regionen kunne møtes og videreutvikles.

I årene 91 og 92 avviklet Teaterforum i gjennomsnitt et arrangement pr. uke. Vi arrangerte Miljøfester og Kulturdager på torget, ungdomsmønstring av lyrikk, foredragsserier, teaterkurs, jazzkonserter, gjestespill. Etter hvert gikk Teaterforum også inn på produksjonssiden i teateret, og var primus motor i gateopptog, ved performance-forestillinger, miljømarkeringer, og i Laterna magica-forestillingene under OL.

Informasjon

(Objekt ID 27291)
Objekttype Organisasjon
Hovedfokus Teater, Musikk, Litteratur
Etablert 1990 (Avviklet 1994)

Kontaktinformasjon

Adresse Hamar

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Teaterforum etablerte samarbeid med mange miljøer, og trakk foruten teater- og dansegruppene i regionen, inn folk fra så forskjellige institusjoner som Kunstnersenteret, Folkeakademiet, Høgskolen, AOF, Folkeuniversitetet, Turneorganisasjonen, Kvinneuniversitetet, Hamar Filmklubb, Nei til Atomvåpen, Fellesaksjonen, Småbrukarlaget, Fremtiden i våre hender.

Teaterforum hadde temaer for hver sesong, og satte fokus på forskjellige kunstarter. 

Svein Gundersen gikk videre med den delen av Teaterforum sin virksomhet som besto i å arrangere gjestespill for barnefamilier. Under tittelen "Teater for barn" utvidet han tilbudet til å gjelde fem hedmarkskommuner. Teater for barn ble arrangert på ettermiddag/kveldstid, så foreldre kunne få anledning til å se teater sammen med barna sine. Han drev denne virksomheten i flere år, til Turnéorganisasjonen, i samarbeid med Hedmark teater, opprettet en halv stilling for tiltaket.

KILDER: 

Epost, Karen Høie, 18.04.20

Gundersen, Svein: Teaterforum i Hamar. Et lokalt kulturengasjement, 1996

Kulturproduksjoner, kulturprod.no, 07.03.2012, http://www.kulturprod.no/index.php/artikler/prosjekter/93-teaterforum-pa-hamar

Egne produksjoner (4)
Tittel Premiere
Tidløs vandring – 8. jan. 1999
Laterna magica III – feb. 1994
Laterna magica II – 12. feb. 1993
Laterna magica I – 9. aug. 1991
Tilknyttede personer (4)
Gunn Bergvik – Daglig leder
Svein Gundersen (teater) – Daglig leder (fra 1991)
Nina Engelund – Daglig leder (fra 1991)
Karen Høie – Daglig leder (fra 1991 til 1994)