Rogaland Teater

Også kjent somRogaland Teater
OrganisasjonstypeRegional institusjon
HovedfokusTeater
Etablert1947
Epostpost@rogaland-teater.no
NettstedROGALAND TEATER

Om Rogaland Teater

Rogaland Teater er et norsk regionteater som ble etablert i Stavanger i 1947. Siden starten har Rogaland Teaters repertoar bestått av en blanding av moderne og klassisk dramatikk fra inn- og utland, inkludert komedier, musikaler og barne- og familieforestillinger.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Rogaland Teater

Teatrets første sjef var Øystein Børke (1947-1949), fulgt av Jens Bolling, Kjell Stormoen, Claes Gill, Gisle Straume, Bjarne Andersen, Bjørn Endreson, Arne Thomas Olsen, Kjetil Bang-Hansen, Alf Nordvang, Bentein Baardson, Hans Rosenquist, Alf Nordvang i ny periode, Ketil Egge, Ola B. Johannessen, Eirik Stubø, Ingjerd Egeberg, Hanne Tømta, Arne Nøst og Glenn André Kaada.

Den samlede staben ved Rogaland Teater mottok Hedda-prisen for særlig faglig innsats i 2005. Det var første gang denne prisen ble gitt til et helt teaterhus og ikke til en person eller produksjon. Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Heddajuryens medlemmer er på konstant jakt etter fremragende skuespillerprestasjoner, innovative og overbevisende regigrep, helstøpte oppsetninger, visuelt skapende scenografer, lysdesignere og kostymetegnere, og lysende unge talenter.

Men juryen er også meget klar over at teatret kanskje er den mest kollektive av alle kunstarter, og at kunsten vi gleder oss over på scenen, bare er mulig fordi alle de som ikke kommer fram i rampelyset, er utrettelig til stede: De bygger scenografien, de står for scene- og kostymeskift, for lys og for lyd. De holder orden i regnskapene, de sørger for informasjon og markedsføring. Noen av dem får vi publikummere heldigvis møte, og vi gleder oss over den elskverdige hjelpsomheten i billettluken, smilet til programselgeren, den raske og dyktige servicen i baren i pausen.

For alle på teatret bidrar, på hver sin måte, til å gjøre teaterbesøket til en totalopplevelse.

Generelt er dette en krevende oppgave. Men på ett teater har hele staben i sesongen 2004/2005 ikke bare én, men to ganger strukket seg lenger enn langt for å skape to helt forskjellige, men på hver sin måte enestående forestillinger: Den ene var en åttetimersmaraton, den andre snudde bokstavelig talt sitt teater på hodet.

Årets Hedda for særlig faglig innsats går selvfølgelig til hele staben på Rogaland Teater!"

I 2008 fikk Elsa Nordvang Heddas Ærespris for sin innsats for Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater (BUT). Rogaland Teater har også mottatt en rekke andre priser for produksjoner og rolletolkninger.

KILDER:

Rogaland Teater, rogalandteater.no, 17.10.2012, http://www.rogaland-teater.no/teater-stavanger/om-teatret