Scenekunst Østfold

Også kjent somØstfold Teater
OrganisasjonstypeRegional institusjon
HovedfokusAnnet
Epostkjemob@ostfoldfk.no
NettstedScenekunst Østfold

Om Scenekunst Østfold

Scenekunst Østfold er et fylkeskommunalt eid prosjektteater med base i Fredrikstad.

Scenekunst Østfold ble startet som Østfold Teaterverksted i 1991. Virksomheten ble basert på et samarbeid mellom kommunene, fylkeskommunen og staten. I 2004 flyttet Scenekunst Østfold fra Halden til Fredrikstad og ble samtidig gjort om til en ren fylkeskommunal virksomhet basert på kommunalt og fylkeskommunalt samarbeid.Teatret byttet navn til Østfold Teater ved tiårsjubileet i 2001, og i 2013 til Scenekunst Østfold. 

Kjell Susegg Moberg tok over som ny teatersjef for Scenekunst Østfold i 2013, etter Ida M. Frederiksen som hadde ledet teatret i 20 år. 

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Scenekunst Østfold

Scenekunst Østfold holder til i K60 på Værste i Fredrikstad, og har siden 2011 vært en en del av Østfold kulturutvikling som er en virksomhet i Østfold fylkeskommune med oppgaver innen kulturfeltet i Østfold. Med som ansvarsoppgaver for utviklings- og produksjonsoppgaver for Opera Østfold, Scenekunst Østfold, Kulturformidling Østfold, Ung kultur Østfold og Bibliotekutvikling Østfold. 

Scenekunst Østfold produserer egne forestillinger, samproduksjoner med frie scenekunstgrupper og driver i tillegg virksomhet som ressurs og kompetansesenter. Scenekunst Østfold barneforestillinger besøker alle skolene i Østfold gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Kilde:

Østfold Teater, http://www.ostfoldteater.no/?CatID=1111

Østfold kulturutvikling, http://www.kulturutvikling.no, 17.12.13, http://www.kulturutvikling.no/2013/11/ostfold-teater-2/