Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Festivalprogram for Dans 1993 Bergen. pdf 1993 Last ned

Dans 1993 Bergen

Dans 1993 Bergen var en dansefestival arrangert av BIT teatergarasjen, Riss Dansekompani og Nye Carte Blanche, som arrangerte festivalen i anledning Dansens År

Festivalen ble arrangert fra 7.-12. september 993.

Informasjon

(Objekt ID 25095)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Festival
Hovedfokus Dans
Etablert 1. jan. 1993 (Avviklet 31. des. 1993)

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Dans 1993 Bergen besto av fire deler. Den ene delen var danseforestillinger, en annen var en dansevideofestival, dernest et symposium og en fastivalkafe.

Dansevideofestivalen besto av tretten filmer, valgt ut av Bruno Verbergt, Dena Davida og Sven Åge Birkeland.

I foredraget Nødvendigheten av video? gjorde kunsthistorikeren Chris Dereon oppmerksom på et foredrag fra 10 år tilbake, som hadde tittelen Nødvendigheten av video!. Spesielt kritiserte han utviklingen innen genren dansevideo det siste tiåret, som mer kitsch enn kunst. Programmet under Dansevideofestival 1993 hadde som målsetting å se nærmere på genren dansevideo der og da.

Symposiumet var et samarbeid med Teatervitenskaplig Institutt ved Universitetet i Bergen. Overskriften var: Ny Dans - Marginal Dans?. Faglig koordinator var Knut Ove Arntzen. Symposiumet inneholdt ulike foredragsholdere, panel- og plenumsdebatter.

Festivalkafeen var åpem alle kvelder på BIT Teatergarasjen, med forskjellige konserter og en daglig utvalgt tekst om absurditet og galskap. Tekstene var av Carlos Wiggen og fremføring av Stig Werner Moe.

Kilder:

Program: Dans 1993 Bergen, 1993, BIT Teatergarasjen

Program: Dansevideofestival 1993, 1993, BIT Teatergarasejen

Program: Festivalkafe, 1993, BIT Teatergarasjen

Tilknyttede personer (2)