Ingun Bjørnsgaard Prosjekt

Også kjent somIBP
OrganisasjonstypeDansegruppe
HovedfokusDans
Etablert1992
Epostinfo(at)ingunbp.no
NettstedIngun Bjørnsgaard Prosjekt
UttrykksformerDans

Om Ingun Bjørnsgaard Prosjekt

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (IBP) ble etablert i 1992, og stiftelsens aktivitet er profilert av koreograf Ingun Bjørnsgaard. Formålet er å presentere produksjoner bygget på et spesifikt personlig uttrykk, representative for nyskapende samtidsdans/scenekunst på internasjonalt nivå. IBP knytter til seg en kjerne kunstnere som arbeider med kompaniet over en lengre tid. Den kunstneriske virksomheten er prosjektbasert, og medlemmene i kompaniet er frilansere med oppgaver også utenfor IBP.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Mer om Ingun Bjørnsgaard Prosjekt

Danserne som er involvert i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt er noen av de beste i Norge. Deres brede utdanningsbakgrunn og vide spekter av erfaring, fra klassisk ballett til moderne teknikker, er krav Ingun Bjørnsgaards eksepsjonelle arbeid stiller, samtidig som det tilfører en åpenhet i forhold til bevegelse, dramaturgi og design.

Kontinuiteten i samarbeidet mellom Bjørnsgaard og hennes dansere har skapt et arbeidsmiljø følsomt for krevende koreografiske ideer, teatralsk overflod og teknisk presisjon. Det personlige uttrykket og hver dansers kroppslige fremtoning er viktige deler av kompaniet, siden produksjonene i stor grad er frukten av samarbeidsprosjekter mellom koreografen og danserne.

Kompaniets økonomi er basert på offentlig støtte tildelt uavhengige sceneproduksjoner fra Norsk Kulturråd. I tillegg finansieres IBP gjennom en bred mengde samarbeidspartnere, inkludert samproduksjoner.

KILDER:

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, ingunbp.no, 15.08.2010, http://www.ingunbp.no/eng/pages/17-company