zero visibility corp.

zero visibility corp. ble grunnlagt i 1996 og er ett av Norges ledende dansekompanier med internasjonal anerkjennelse. Ina Christel Johannessen er kompaniets koreograf.

Siren Leirvåg, foreleser i teaterstudier ved Universitetet i Oslo, beskriver stilen som "slående fysikalitet", og mener at Ina Christel Johannessen skaper nøye konstruerte komposisjoner mellom det fysisk/visuelle og hørlige rommet, der dansernes handlinger signaliserer nærhet og avstand på en og samme tid.

Informasjon

(Objekt ID 1745)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Dansegruppe
Hovedfokus Dans
Etablert 1. jan. 1996
Epost kirsti(at)zerovisibility.no
Nettsted zero visibility corp.

Kontaktinformasjon

Adresse Fossveien 10 A, 0551 Oslo
E-post kirsti(at)zerovisibility.no

Annen informasjon

Organisasjonsform Stiftelse
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Siren Leirvåg, foreleser i teaterstudier ved Universitetet i Oslo, sier dette om zero visibility corp. og Ina Christel Johannessen:

"Lederen og koreografen for zero visibility corp., Ina Christel Johannessen, har utviklet en kunstnerisk strategi som overskrider noen av motsetningene i samtidsdans; mellom kunstdans og populær dans, 'ren dans' og teatral dans, humoristisk og seriøs dans.

Som publikummere blir vi kastet inn i krysspunktet mellom estetiske ytterpunkter i fysisk uttalte og mektige uttrykk. Vi forenes i troen på dans som kunstform. Det er kanskje gjennom å insistere på denne konkrete og fysisk krevende koreografien at zero visibility corp. plasserer seg i den teatralske dansetradisjonen, samtidig som de skaper sin egen særegne kunstneriske profil."

Kilde:

zero visibility corp., zerovisibility.no, 04.04.2011, http://www.zerovisibility.no/zero

Tilknyttede personer
Ina Christel Johannessen – Kunstnerisk leder
Lene Bang – Produsent
Kirsti Buchanan Ulvestad – Produsent
Nico Benz – Teknisk ansvarlig
Mari Baade – Administrativ leder
Daniel Kolstad Gimle – Koordinator