Vinskvetten

Vinskvetten/Salhusvinskvetten hadde sin opprinnelse fra Salhus utenfor Bergen. Vinskvettens varemerke er striledialekt, humor og strilekultur og gruppen har hatt en utbredt plate- konsert- og revyproduksjon. Gruppens siste show No kjem dei tre siste i 2008/2009 solgte over 30 000 billetter.

Informasjon

(Objekt ID 15518)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Salhusvinskvetten
Hovedfokus Underholdning, Musikk
Etablert 1. jan. 1975
Epost bgartis@online.no
Nettsted www.kjentfolk.no

Kontaktinformasjon

Adresse Nordbø 11, 5009 Bergen
E-post bgartis@online.no
Telefon +4755322646
+4791558622

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

På Vinskvettens hjemmesider kan man lese følgende om gruppens historikk:

"Vinskvetten oppstod på ein lokal revy i Salhus i 1975... Den gongen som ein parodi på Salhuskvintetten. Alle spelte den gongen fotball på A-Laget te' Norna Salhus, eit Idrettslag som vi har vore, og e' sterkt knytta te'... i allefall noken tå oss. Av forskjellige grunnar valgte noken å satsa på fotball og noken på song og musikk. Dei første åra vart da mykje lokal speling, fleire slutta i Vinskvetten, nokre nye kom med. I frå 1986 har vi vore same besetningen som i dag.

Ein milepel var innspelingen av eget fjernsynsprogram i 1983 som vart kalla Livet i Råthåla. For oss var detta stort, men programmet vart fort gløymt... sjå då bort ifrå dei mest ihuga fansane vore og familien sjølvsagt.

Råthåla har følgt oss i alle år og vi har ette' kvart lagt oss eit lite samfunn dar. Tekstane vore gjennspeila detta og vi trekke alle "verdensproblem" inn i den vesle bygda vår. Årene går og vi satsa vidare. Da vært fleire og fleire spelejobbar... til og med øvenattingsjobba, og da var svert kan du skjønna. Honoraret var akkurat te' å få kjøpt kver sin Hot Dog på ferja heim igjen... vi følte oss som popstjerne..... I årene so går får vi fleire og fleire spelejobbar og vi leve på "livets lyse side". Vi synest vi har da veldig bra, vi kosa oss å føle oss priviligert. Da e' kje' månge ungdomshus på Vestlandet so ikkje har fått besøk tå oss.... Detta kan vera svært slitsomt med opp og ner rigg dag ette' dag helg ette' helg men dei seinare åra har vi satsa på at folk skal komma te' oss... (alderen set sitt preg på både da eina og da andra og på ryggane våre). Dei seinare åra har vi derfor satsa på fleire jobba på ein plass som Logen Teater i Bergen... La heller folk komma te' oss.

Vinskvetten består av:
Bjørn Jensen Gitar og vokal
Gunnar Låstad Bass og vokal
Arild Totland Trommer og vokal
Jarle Farestveit Trekkspel og vokal
Øyvind Østerbø Gitar og vokal
Gunnar Polden Lys og Lyd teknikkar
Denne besetningen har vore slek sia 1986"

Kilde: www.kjentfolk.no 14.06.11:  http://www.kjentfolk.no/musikere/vinskvetten/frameset.php?load=main.php?action=nyheter

Egne produksjoner (3)
Tittel Premiere
Stapp Mett – 1. sep. 2005
Roleg no, Herr Seterstøl – 1. aug. 2002
No kjem dei tre siste
Tilknyttede personer (12)
Bjørn Jensen – Musiker
Bjørn Jensen – Sanger
Gunnar Låstad – Musiker
Gunnar Låstad – Sanger
Jarle Farestvedt – Musiker
Jarle Farestvedt – Sanger
Arild Totland – Musiker
Arild Totland – Sanger
Øyvind Østerbø – Musiker
Øyvind Østerbø – Sanger
Gunnar Polden – Lydtekniker
Gunnar Polden – Lystekniker