Kritikerprisen 2002/03

Dansekritikerprisen

På dette tidspunktet offentliggjorde ikke Norsk Kritikerlag navnene på de nominerte.

Vinnere
  • Henriette Slorer

    Marit Strømmen sa blant annet dette i sin prisutdelingstale på vegne av Norsk Kritikerlag:

    "I år er prisvinneren en kvinnelig danser som besitter nok av både sceneutstråling og tekniske ferdigheter. Nok til å bære publikums hovedfokus gjennom en hel forestilling.

    [...]

    Den amerikanske koreografen Amanda Millers forestilling Pretty Ugly vil aldri bli den samme etter denne spesielle danserens medvirkning. Som eneste kvinne blant fire gutter leverer hun en harmonisk og søkende, men også beintøff, selvbevisst og krevende rolletolkning.

    Jeg siterer fra dansekritikeren Fredrik Rütters anmeldelse i Aftenposten 24. mai: 'Hun beveger seg sterkt utfordrende i den samme overdrevne stilen som guttene med lange skritt og fremadrettet blikk. Med langt, rødt skjørt, svart gjennomsiktig topp, beksvart hår og et dramatisk uttrykk i bevegelsene, samt et uttrykksfullt ansikt, er hun meget synlig i landskapet. Om det ikke skulle være nok, hun danser nærmest guddommelig.' Sitat slutt.

    Hennes minneverdige innsats i nevnte forestilling avgjorde årets prisutdeling. Men det er med stor takknemlighet for mange forestillinger, der denne danseren har medvirket, at jeg står her i dag."

    Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

    Kilde:

    Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 29.09.2011, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/27-dansekritikerprisen_til_henriette_slorer

Teaterkritikerprisen

På dette tidspunktet offentliggjorde ikke Norsk Kritikerlag navnene på de nominerte.

Vinnere
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler