Jon Tombre

Fotografi fra Det Motsatte Prosjekts produksjon Romeo (1994)

Jon Tombre er en norsk regissør. Jon Tombre er utdannet fra L'École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris og Statens Teaterhøgskole (regilinja).

I 1990 startet han kompaniet Det Motsatte Prosjekt for å fremme ny scenekunst, i 1991 kom han inn på regilinjen til Statens Teaterskole, og i 1998 ble han Norsk Kulturråds aller første scenekunstkonsulent.

Les mer

Eva-Cecilie Richardsen

Fotografi fra Kreutzer Kompanis produksjon Vakuum (2000)

Eva-Cecilie Richardsen har gjennom mer enn 10 år utviklet en særegen stil og er i dag en av våre mest toneangivende koreografer. De fleste vil kjenne henne som kjernen i Kreutzerkompani som hun i 2000 stiftet sammen med videokunstner HC Gilje. I tillegg har hun utmerket seg med arbeider for Carte Blanche til Festspillene i både 2003 (Flimmer) og 2006 (Natürtro). Med A minor place (2007) markerte Eva-Cecilie Richardsen oppløsingen av Kreutzerkompani.

Richardsen har de siste årene hatt fokus på forholdet mellom tanke og handling, språk og bevegelse i sine produksjoner. Hun forsker på hvordan sosial og språklig disiplinering påvirker tanke-, adferds- og handlingsmåter.

Richardsen er stipendiat ved Kunsthøyskolen i Oslo, knyttet til Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid 2011-2014.

Les mer

Lawrence Malstaf

Fotografi fra Haugen Produksjoners produksjon "Mátki = Reisen"

Lawrence Malstaf er designer og scenograf.

Han ble født i Brugge, Belgia og bor nå i Tromsø. Han er utdannet industridesigner, men begynte snart som designer for teater og ballett.

Han skaper teatrale installasjoner som ofte tar i bruk naturelementer og avansert teknologi. Han arbeider internasjonalt som scenograf og har mottatt en rekke priser.

Les mer

Ågot Sendstad

Fotografi fra Oslo Nye Teates produksjon Yerma (1994)

Ågot Sendstad er en norsk skuespiller, opprinnelig fra Nes i Hedmark.

Ågot Sendstad er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (1990–93).

Hun debuterte 1993 i Noel Cowards Vi bare spøker på Oslo Nye Teater, der hun også var med i Lorcas Yerma.

Sendstad mottok Heddaprisen 2018 i klassen for beste kvinnelige skuespiller/medspiller, for rollen som Hannah Porter Pitt og flere i Engler i Amerika, produsert av Nationaltheatret i 2018.

Les mer

Kommende

Nicola Gunn, aktør, Working with Children, again fra 30. okt. 2020
Gerald Pettersen, skuespiller, Slik var det fra 31. okt. 2020
Idun Losnegård, skuespiller, Frakt under havet fra 31. okt. 2020
Joakim Thrane, skuespiller, Frakt under havet fra 31. okt. 2020
Kyrre Eikås Ottersen, skuespiller, Frakt under havet fra 31. okt. 2020