Josefine Wikström

Josefine Wikström er frilansskribent og kurator. Hun har en MA i filosofi fra Middlesex University i London, og har studert dans ved London Contemporary Dance School, litteraturvitenskap ved universitetet i Stockholm og journalistikk ved Poppius i Stockholm.
Hun har skrevet for blant annet Merge, Nummer.se og Rodeo.

Informasjon

(Objekt ID 8196)
Objekttype Person
Funksjoner Skribent, Kurator
Nasjonalitet Svensk
Kjønn Kvinne
Address Stockholm, Sverige
Les mer

I 2008 var Josefine Wikström gjesteredaktør for kunsttidsskriftet Paletten under temaet dans, performance og koreografi sammen med koreografen Malin Elgán. Wikström er medlem i det dans- og performance-relaterte kollektivet Inpex, hvor hun har arbeidet med prosjekter som The Swedish Dance History og Hula-Hula to Tensta Konsthall. Hun har jobbet med kunstnere og koreografer, blant annet Malin Elgán som hun var med på å skape en koreografi sammen med til utstillingen Undersöka form på Nationalmuseum (2008). Hun har også arbeidet med International Festival i prosjektet The Theatre i Graz og det London/Frankfurt-baserte kunstprojektet XYM. Sammen med frilanskuratoren Sarah Kim driver hun det nylig initierte kuratoriske kollektivet Username.

Kilde:

BIT Teatergarasjen, Oktoberdans 2010. 03.11.2010:

http://www.bit-teatergarasjen.no/article/364

Utdanning

MA i filosofi fra Middlesex University i London. Hun har studert dans ved London Contemporary Dance School, litteraturvitenskap ved universitetet i Stockholm og journalistikk ved Poppius i Stockholm.

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Artistic Strategies in Contemporary Dance (BIT Teatergarasjen) 23. okt. 2010 Annet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler