Sigve Bøe

Også kjent somSigve Jostein Bøe
Født16. okt. 1948
FunksjonerRegissør, Skuespiller, Sanger
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Sigve Bøe

Sigve Jostein Bøe er skuespiller, sanger og regissør. Bøe har vært ansatt ved Det Norske Teatret siden 1985. Han arbeidet som instruktør for Tramteatret i 1982-83. Han var ansatt ved Hålogaland Teater i perioden 1978-82, og ved Nationaltheatret i perioden 1973-78.

Sigve Bøe spilte Brage i Robert Wilsons Edda på Det Norske Teatret i 2017. Heddaprisen 2017 i klassen for særlig kunstnerisk innsats ble gitt til et samlet skespillerensemble i denne produksjonen.


Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Sigve Bøe

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Edda-ensemblet:

"Enkelte oppdrag krever en mer dedikert tilnærming enn andre. En intens konsentrasjon. En detaljorientert presisjon. En finstemt musikalitet. Årets pris for særlig kunstnerisk innsats går til et skuespillerensemble som møtte og som mestret en slik oppgave med kraft og overbevisning. Noen av dem hadde erfaring med samme regissør og samme formspråk fra tidligere arbeid. Andre gikk inn i arbeidet med åpenhet og vilje til å lære. Sammen lyktes de i å skape en av årets mest storslagne og mest gjennomført stilbevisste scenekunstopplevelser."

KILDE: 

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Alle tilknytninger

Medvirket i