Veronica Salinas

Også kjent somVeronica Magdalena Salinas
Født12. feb 1977
FunksjonerSkuespiller, Dramatiker
NasjonalitetNorsk, Argentinsk
KjønnKvinne
Epostveronica@salinas.no
NettstedVeronica Salinas

Om Veronica Salinas

Veronica Magdalena Salinas (f. 1977, Buenos Aires, Argentina) er en argentinsk-norsk skuespiller og dramatiker.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Veronica Salinas

Vis alle

Mer om Veronica Salinas

Veronica Salinas er utdannet ved Teaterhøgskolen i Buenos Aires. Hun studerte spansk og portugisisk litteratur på Universitetet i Oslo og tok en forfatterutdanning på Norsk Barnebokinstitutt (NBI). Siden 1998 har Veronica Salinas arbeidet frilans som skuespiller og dramatiker. Hun har hatt oppdrag blant annet for Riksteatret, Det Norske Teatret, Nordic Black Theatre og Beaivvás Sámi Nasunálateáhter. Hun har medvirket i reklame, filmer, tv- og teater-produksjoner både i Norge og Argentina.

Beaivvás Sámi Nasunálateáhter mottok Heddaprisen 2016 i kategorien for særlig kunstnerisk innsats for produksjonen Vidas extremas. Tekster av Sigbjørn Skåden, Veronica Salinas, Rosa Chávez og Angel "Kame" Canas Ambrosio, satt sammen av Jon Tombre, ble brukt i produksjonen, som også ble regissert av Tombre.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Det er blitt hevdet at teatret som kunstform først virkelig kan blomstre når samfunnet ellers er i oppløsning, og mye står på spill. Det er sjelden vi her hjemme ser denne påstanden bekreftet, naturlig nok. Men i år har vi opplevd det, i en sensasjon av en forestilling hvor en rystende politisk virkelighet fremstilles gjennom dans, poesi, musikk og teater av aktører som selv er berørt av den. Magien som oppstår når et personlig, dypfølt politisk engasjement formidles med suveren stilsikkerhet og kunstnerisk presisjon – det er teater på alvor."

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 12.06.2016, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1465

Veronica Salinas arkiver. Giver: Veronica Salinas, 19.10.2011

Medvirket i

Verk av Veronica Salinas