Åse Strand

Født2. apr 1972
FunksjonerKostymedesigner
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
NettstedModist

Om Åse Strand

Åse Strand er en norsk modist og designer. Hun fikk fagbrev etter 4 år i læretid hos modist Sonja Rogndokken. Etter det jobbet hun i et 1 år på Operaen i 1997. Deretter ble hun selvstendig næringsdrivende.

Åse Strand grunnla Norges Modist og hattemakerforbund i 2001. Hun satt som leder der de første 4 årene.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Mer om Åse Strand

  Åse Strand var initiativtager til det årlige arrangementet «Hattens dag» i Oslo og til prisen «Årets hattebruker». Dette ble arrangert for første gang i 2002.

  Godkjent lærebedrift i modistfaget. Hun har hatt flere lærlinger som etter fullført læretid hos henne har bestått svenneprøve i modistfaget. Hun har arbeidet mye med nye retningslinjer for modistfaget på oppdrag av Utdanningsdirektoratet i 2007.

  Åse Strand eier et verksted og en butikk i Uranienborgveien 7 i Oslo. I butikken designer og syr hun alle typer hodeplagg, brudekjoler, selskapskjoler, hansker, vesker, skjerf og annet tilbehør som er spesialtilpasset hodeplaggene.

  I 2005 ga Åse Strand ut boken Hatter: kunst, kropp og sjel som fikk mye oppmerksomhet i avisene da den kom ut.

  I 2008 ga Åse Strand ut boken: Åse Strands lille bok om: Flosshatter. (Turbonegers frontfigur Hank von Helvete og hans modellkjæreste Gro Skaustein var blant flosshattmodellene.)

  Kilde: Wikipedia. 18.08.2010: http://no.wikipedia.org/wiki/%C3%85se_Strand

  Medvirket i