Åse Strand

Åse Strand er en norsk modist og designer. Hun fikk fagbrev etter 4 år i læretid hos modist Sonja Rogndokken. Etter det jobbet hun i et 1 år på Operaen i 1997. Deretter ble hun selvstendig næringsdrivende.

Åse Strand grunnla Norges Modist og hattemakerforbund i 2001. Hun satt som leder der de første 4 årene.

Informasjon

(Objekt ID 5468)
Objekttype Person
Født 2. apr. 1972
Funksjoner Kostymedesigner
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Nettsted Modist
Les mer

Åse Strand var initiativtager til det årlige arrangementet «Hattens dag» i Oslo og til prisen «Årets hattebruker». Dette ble arrangert for første gang i 2002.

Godkjent lærebedrift i modistfaget. Hun har hatt flere lærlinger som etter fullført læretid hos henne har bestått svenneprøve i modistfaget. Hun har arbeidet mye med nye retningslinjer for modistfaget på oppdrag av Utdanningsdirektoratet i 2007.

Åse Strand eier et verksted og en butikk i Uranienborgveien 7 i Oslo. I butikken designer og syr hun alle typer hodeplagg, brudekjoler, selskapskjoler, hansker, vesker, skjerf og annet tilbehør som er spesialtilpasset hodeplaggene.

I 2005 ga Åse Strand ut boken Hatter: kunst, kropp og sjel som fikk mye oppmerksomhet i avisene da den kom ut.

I 2008 ga Åse Strand ut boken: Åse Strands lille bok om: Flosshatter. (Turbonegers frontfigur Hank von Helvete og hans modellkjæreste Gro Skaustein var blant flosshattmodellene.)

Kilde: Wikipedia. 18.08.2010: http://no.wikipedia.org/wiki/%C3%85se_Strand

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Alaska (Grusomhetens Teater) 22. jan. 2001 Kostymedesign
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler