Elisabeth Mathisen

Elisabeth Mathisen (f. 1961, Oslo) er billedkunstner og performancekunstner. Hun bor og arbeider i Oslo og Fredrikstad, og arbeider med tegning, performance, video, fotografi og kunst i offentlige rom. Hun er også engasjert med undervisning og formidling, og som kunstkonsulent.

Informasjon

(Objekt ID 46526)
Objekttype Person
Født 1961
Funksjoner Performancekunstner, Billedkunstner
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Medlem av Norske Billedkunstneres Forbund (NBK), Tegnerforbundet
Epost mathisen.elisabeth[at]gmail.com
Nettsted Elisabeth Mathisen, Kunstbanken Hedmark Kunstsenter
Les mer

Hun deltok med performancen Drakten mellom deg og meg på Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. I denne interaktive performancen ble publikum invitert  til å bidra med personlige eiendeler som brev og fotografier, drømmer, ord og meninger og feste disse på hennes spesialsydde kjole. Mathisen ønsket med dette å visualisere publikums historier og minner, og skape nye fortellinger. I performancen blir klesplagget som beskytter oss i forskjellige situasjoner, i hverdag og på reiser, brukt som et fysisk felles sted og møteplass. Gjennom interaksjonen med publikum oppstår en kommunikasjon uavhengig av de besøkendes kulturelle og språklige bakgrunn. Hvor ord og bilder er like betydningsfulle og vil ligge igjen på kjolen som en bekreftelse på tiden vi lever i og på at møtene har funnet sted.

Gjennom hele sitt kunstnerskap har Elisabeth Mathisen arbeidet parallelt med video, tegning og performance, noe som har gitt henne muligheten til å utforske forskjellige sider ved seg selv og kunsten. I performancene har hun siden 1991 blant annet arbeidet med språk og egen stemme, hverdagssituasjoner som gjerne ender i det absurde, og stille poetiske handlinger ustrakt over tid. 

Kilder: Katalogen til Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

Elisabeth Mathisen, www.elisabethmathisen.no, 
<http://www.elisabethmathisen.no/cv.html>, 27.01.2015.

Utdanning

Kunsthøyskolen (avd. Kunstakademiet) i Oslo 1989 - 1994.

Medvirket i produksjoner (2)
Tittel Premiere Rolle
Drakten mellom deg og meg () Hovedprodusent, Konsept/Ide, Aktør
Performance Appendix () Konsept/Ide, Aktør