Franzisca Aarflot

Født20. mai. 1963
FunksjonerRegissør, Produsent, Dramatiker, Teatersjef
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epostfranzisca@mac.com

Om Franzisca Aarflot

Franzisca Aarflot er regissør, dramatiker og produsent og kunstnerisk leder for Franzisca Aarflot Produksjoner

Franzisca Aarflot var en av grunnleggerne og regissør for Kirkeristen Lille Teater i 1984, og senere for Teater Ad Libitum.

Hun var teatersjef for Det Åpne Teater 1999-2008. 

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Franzisca Aarflot

Vis alle

Utmerkelser

Mer om Franzisca Aarflot

Franzisca Aarflot har bred erfaring fra arbeid med samtidsdramatikk i Norge og utlandet. Som regissør kjennetegnes arbeidet hennes av musikalitet, rytme og komposisjon. Hun benytter akrobatikk, kampteknikk, yoga, bevegelsesimprovisasjon og dans som verktøy til å integrere situasjon og tekst. Som dramatiker varierer hun mellom det poetiske, det politiske og det brutalt realistiske.

Franzisca Aarflot ser på teatret som et redskap til erkjennelse og forandring, en arena for debatt og et verksted for framtiden. For å lykkes må teatret kommunisere - og en god porsjon sjarm og underholdning står ikke i veien for politisk teater eller alvorlige tema, mener hun.

Hun har fått en rekke priser, blant annet Fringe First 2001 for Like thunder, Espectaculo de honra, Festival Internacional de Teatro Almada, for A mata 2006, Teatro de ano 2010 Portugal for Cantigas de uma noite de verao (Midsummer) av David Greig, Artistas Unidos/Teatro da Trinidade - Lisboa 2010, Oslo Bys Kulturstipend 2007, Hans Heibergs minnestipend 2007 (Dramatikerforbundet) og Norsk regifonds stipend 2008.

Franzisca Aarflot oversatte og regisserte Rekyl av George Brant for Teater Innlandet i samarbeid med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner i 2016. Oppsetningen ble nominert til Heddaprisen 2017 i klassen for årets forestilling.

KILDER:

DTS, danseogteatersentrum.no, 15.10.2010, http://www.danseogteatersentrum.no/sck/members.shtml?lang=nor&sam=&cat=&gen=&cou=&cri=franzisca&act=apre&typ=per&aid=2224

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Alle tilknytninger

Medvirket i

Verk av Franzisca Aarflot