Øyvind Berg

Født14. jan 1959
FunksjonerForfatter, Tekst, Skuespiller, Skribent, Kunstner, Dramatiker
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
NettstedDRAMATIKERFORBUNDET

Om Øyvind Berg

Øyvind Berg er en norsk lyriker, dramatiker, scenekunstner, skuespiller og oversetter. Øyvind Berg startet Baktruppen i 1986 sammen med Tone Avenstroup. Baktruppen ble et av Nordens mest fremgangsrike teaterkompani. Baktruppen avviklet sin virksomhet 1. mars 2011.

Les mer

Tilknyttet

  • Baktruppen - Kunstner (fra 15. feb 1986 til 1. mar 2011)

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Øyvind Berg

Vis alle

Utmerkelser

Mer om Øyvind Berg

Øyvind Berg har vært medlem av Forfatterforeningens litterære råd (1987-1988 og 1993-1996). Han har sittet i Kulturrådets ankenemnd for innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur.

Fra 1997 til 2003 var Øyvind Berg kunstnerisk leder for Sigrid Undset-dagene, Norsk litteraturfestival.

Øyvind Berg er også en anerkjent lyriker, og Øyvind Bergs lyrikk er blitt oversatt til tysk, engelsk og dansk.

Bibliografi

  • Retninger – dikt (1982)
  • Barn er et hardt språk – dikt (1984)
  • Vitenskap for barn – dikt (1985)
  • Et foranskutt lyn – dikt (1986)
  • Totschweigetaktiken – dikt (1988)
  • Kjøter: en sosiodisé – skuespill (1989)
  • Lærestykker – skuespill (1990)
  • Kunngjøring – dikt (1992)
  • Poe si tid – dikt (1993)
  • Forskjellig – dikt (1995)
  • Kjærlighetc. – dikt (1997)
  • Nede fortelling – dikt (2000)
  • Chutzpah i måneskinn – dikt, prosa (2004)
  • Billigbok – (2006)
  • Poesi og lærepenger – essay (2009)
  • "Blindedikt" - dikt (2010)
  • "Tekster for Baktruppen 1994-2009" - (2011)

Priser

  • Oktoberprisen 1992
  • Brageprisen 1995, for Forskjellig
  • Norsk teaterlederforums oversetterpris 1996
  • Aschehougprisen 1999
  • Halldis Moren Vesaas-prisen 2000
  • Språklig samlings litteraturpris 2002
  • Hold Dampen Oppe-prisen 2003
  • Danse- og teatersentrums Scenekunstpris 2003

Øyvind Berg ble dessuten nominert til Heddaprisen 1999 i åpen klasse for sin nyoversettelse av Hamlet. Oversettelsen var gjort på oppdrag fra Trøndelag Teater.

Kilder:

Wikipedia, no.wikipedia.org, 20.10.2011, http://no.wikipedia.org/wiki/Øyvind_Berg www.baktruppen.org

Sceneweb om Heddaprisen 1999, www.sceneweb.no, 14.11.2012, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/11521/Heddaprisen_1999-1999

Alle tilknytninger

  • Baktruppen - Kunstner (fra 15. feb 1986 til 1. mar 2011)

Medvirket i

Verk av Øyvind Berg