Bjørn Bolstad Skjelbred

Født1. Jan 1970
FunksjonerKomponist, Musiker
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
Epostpost@skjelbred.no
NettstedBjørn Bolstad Skjelbred

Om Bjørn Bolstad Skjelbred

Bjørn Bolstad Skjelbred (f. 1970) er norsk komponist og pianist. Skjelbred er født og oppvokst i Oslo og har studert klassisk piano fra 8-årsalderen. Våren 2006 fullførte Skjelbred Diplomstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøyskole, med Asbjørn Schaathun og Bjørn H. Kruse som veiledere. Skjelbred har også studert privat med den renommérte italienske komponisten Luca Francesconi.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Mer om Bjørn Bolstad Skjelbred

  Bjørn Bolstad Skjelbred har komponert over 40 verk i mange ulike sjangre:

  Solo- og kammermusikk, elektro-akustisk musikk, for sinfonietta og orkester samt musikk for film og teater. Han har blant annet samarbeidet med teatergruppa De Utvalgte, teaterinstruktør Thorkil Evan Nielsen, slagverker Eirik Raude, ensemblet Pärlor för svin (Sverige), Ensemble 2000 (Danmark) og fløytisten Marianne Leth (Danmark).

  Bjørn Bolstad Skjelbred utgjør sammen med Marius Kolbenstvedt og Ingebjørg Torgersen gruppen Fakta Morgana, som har produsert multi-forestillingene Legitim Vold?, vist på Ultimafestivalen 2002 , og Thank Heaven for September 11 1 og 2, vist på Høstustillingen 2003 og lanseringen av den norske utgaven av Le Monde Diplomatique. I 2009 viste de Evilution? på Black Box Teater i Oslo.

  Skjelbred har også skrevet mange verk for amatører og unge musikere. Skjelbreds verk har blitt fremført i hele Norden samt Tyskland, Frankrike og Canada. Et skolekonsertprosjekt laget i samarbeid med slagverksolisten Eirik Raude og videokunstneren Boya Bøckman har foruten i Norge blitt fremført i flere europeiske land. Skjelbreds musikk har blitt fremført ved flere festivaler, blant annet Ultima, Ilios og flere UNM-festivaler.

  Ved siden av komposisjonsvirksomheten underviser han i komposisjon og improvisasjon, har vært nestformann og aktiv i Ny Musikk Oslo og jobber ellers aktivt som frilansmusiker, arrangør og låtskriver innenfor jazz/pop/rock, bl.a. i bandet Urban Visions. Underviser p.t. i Oslo Kommunale Musikkskole, med jazzklaver/keyboard og komposisjon som fag. Styremedlem i Norsk komponistforening.

  Kilde: Wikipedia, wikipedia.no, 16.08.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Bjørn_Bolstad_Skjelbred

  Alle tilknytninger

  Medvirket i