Per Jørgensen

Født9. sep. 1952
FunksjonerMusiker
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Per Jørgensen

Per Jørgensen er en norsk jazzmusiker. Hans hovedinstrument er trompet. I tillegg spiller han gitar og synger. Han har blant annet samarbeidet med trommeslageren Audun Kleive og pianisten Jon Balke.

Sammen med åtte andre vant han Heddaprisen 2020 i klassen for beste audiovisuelle design for 03:08:38 - Tilstander av unntak, Transiteatret-Bergen (2019). Prisen gikk til Tore Vagn Lid for audiovisuelt design, komposisjon og musikk, Anders Elsrud Hultgreen (kamera), Øystein Nesheim, Arvid Pettersen, Fredrik Rysjedal og Tor Christian Bleikli (lys) for film, tegning og lys, Mathias Grønsdal for lyd og Terje Isungset og Per Jørgensen for musikk.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  • Heddaprisen 2020
   Tildelt pris i kategorien Beste audiovisuelle design
  • Heddaprisen 2020
   Nominert i kategorien Beste audiovisuelle design

  Mer om Per Jørgensen

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen:

  "Vår tids fortellinger gjør størst inntrykk når de lik fortidens eventyr gir rom for refleksjon og erkjennelse. Dette er en slik fortelling. I måten øyeblikkets kunst strekkes i tid og utfordres av rom, kan man knapt se hvordan den minste analoge eller teknologiske detalj kunne vært unnvært.

  Med en miniatyrverden som utgangspunkt lar vinneren ørsmå bestanddeler vokse til et desentralisert monumentalverk rundt minner om og fra vår egen tid; vonde, vakre og ugjenkallelige. Og for hver lysdiode og hvert musikalske holdepunkt blir tilskueren sterkere knyttet til stykkets ubønnhørlige visjon.

  Med en dirigents presise fingerspissfølelse lar regissøren lys- og lyddesignere, musikere, fotografer, billedkunstnere og teknikere løfte fram en dokumentarisk rekonstruksjon med teatret som fundament, et dyptloddende kunstverk om oss selv i et gitt tidsrom: 22. juli 2011."

  KILDER:

  Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.07.20, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2020

  Heddaprisen, heddaprisen.no, 21.09.2020, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2020

  Store norske leksikon, www.snl.no, 22.11.2011, http://snl.no/Per_J%C3%B8rgensen

  Medvirket i