Åse Svenheim Drivenes

Åse Svenheim Drivenes er en norsk dokumentarfilmregissør fra Tromsø.

Informasjon

(Objekt ID 11025)
Objekttype Person
Født 3. jan. 1977
Funksjoner Filmdokumentarist
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Address Oslo
Nettsted Sant & usant
Les mer

Åse Svenheim Drivenes har B.A i film og tv produksjon fra Universitet i Sunderland, England 2002. Hun har de siste 6 årene jobbet i film-miljøet i Oslo. Hennes regidebut var kortfilmen “Nattskift” som ble vist på Oslo kino og dokumentarfilmfestivalen i Volda.  Langfilmen Vår mann i Kirkenes har blitt vist på flere festivaler og ble sendt på NRK 1. mai 2010. Svenheim Drivenes har i tillegg vært engasjert som regissør på andre runde av TV serien Et lite stykke Thailand for Skofteland Film.
I oppdrag for Médecins Sans Frontières filmet og intervjuet Svenheim Drivenes lokalbefolkningen i Mount Elgon, Kenya, våren 2008 for å dokumentere overgrep mot sivilbefolkninga. Materialet ble bl.a brukt i nyhetsinnslag på BBC og Al Jazeera. Svenheim Drivenes hatt regi og foto på dokumentarfilmen “Young Voices” fra Tanzania og Uganda i oppdrag for Atlas Alliansen (en stiftelse som jobber med global bistand til funksjonshemmede).
Hun er en av prosjektlederne bak Mobilfilmere, et filmverksted for barn og ungdom i Norge. I tillegg har hun vært med å utvikle og lede filmkurs for asylsøker-barn.
Åse Svenheim Drivenes er i 2010 i utvikling med nye prosjekter hos Sant & Usant.

Kilde: Sant&usant, 2.2.11, http://www.santogusant.no/?p=73

Utdanning

2002 Universitet i Sunderland, England - B.A i film og tv produksjon

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Blank signatur (Salongteatret) 25. nov. 2003 Produsent
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler