Anna Karpova

Anna Karpova, russisk, koreograf. Hun jobber idag som landsdelskoreograf i Nordnorsk landsdelscene for dans i Hammerfest, og underviser i Klassisk dans, Vaganova systemet.

Informasjon

(Objekt ID 10674)
Objekttype Person
Funksjoner Koreograf, Pedagog
Nasjonalitet Russisk
Kjønn Kvinne
Address Hammerfest
Nettsted Stellaris DansTeater
Les mer

Anna Karpova kommer fra Nikel i Nord-Russland (Murmansk region) og bor i Hammerfest. Hun har studert ved Fylkest kultur og opplysningsskole i Pskov og Statens kulturhøgskole oppkallt etter N. K. Krupskaja i Leningrad. Under denne tiden var Anna også solist ved amatørdanseensemblet Unost. Deretter gikk hun videre for å bli Ballettmester på kultursenteret ved fagforennings komité på GMK Petsjenganikel i Nikel. I 1980 var Anna leder for danseensemble ved Fagforenings komité ved stål verksted (Leningrad).

Anna har gjennom flere år vært leder for danseskolen i Nikel, amatør danseensemblet Unison og leder for Show-ballett as. Da hun kom til Norge hadde hun sin første stilling ved Hammerfest Kulturskole og var leder for Danseensemblet Finnmark. Gjennom årene har hun koreografert utallige koreografier for amatører så vel som profesjonelle. Gjennom engasjement i Stellaris har Anna koreografert stykker som Barina, Pas de Trois, Russland og Årstider. I 2007 vant hun Kulturprisen fra Hammerfest Kommune.

Anna Karpova oversetter til russisk på nettsidene til Barents DansRåd, DanseFestival Barents, Nordnorsk landsdelscene for dans og Stellaris DansTeater, og representerer Norge i Barents DansRåd.

Kilde: Stellaris DansTeater, 12.1.11, http://www.stellaris.no/dansekunstnere/anna.html

Medvirket i produksjoner (12)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler