Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagge vokste opp i Oslo som sønn av nederlandske foreldre. Han viste tidlig spesiell interesse for musikk og begynte allerede fire år gammel å spille klaver. Han debuterte 12 år gammel med egen klaveraften i Universitetets Aula i Oslo.

Informasjon

(Objekt ID 10185)
Objekttype Person
Født 23. aug. 1960
Funksjoner Komponist, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

I årene etter utdannelsen har Plagge manifestert seg mer som komponist enn pianist, selv om han har opprettholdt en utøvende virksomhet. Han har vært solist med orkestre her i landet og i utlandet og samarbeidet med enkeltmusikere som Ole Edvard Antonsen, Alexandr Dimitriev, Philippe Entremont, Jens Harald Bratlie, Solveig Kringlebotn, Truls Mørk, Leif Segerstam, Lars Anders Tomter og Frøydis Ree Wekre.

Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk.

Kilde, Store norske leksikon, 20.12.2010, http://www.snl.no/.nbl_biografi/Wolfgang_Plagge/utdypning

Utdanning

I oppveksten studerte han klaverspill med Reimar Riefling og Jens Harald Bratlie og musikkteori med Øistein Sommerfeldt og Johan Kvandal. 1980 ble han opptatt som student ved musikkhøyskolen i Hamburg. Der hadde han blant sine lærere Evgeni Koroliov i klaver og György Ligeti i komposisjon. 1986 tok han sine avsluttende eksamener med utmerkelse.

Medvirket i produksjoner (7)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler