Velkommen til Scenewebarkivet!

22. okt. 2019

Du kan søke i databasens innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser. Eller du kan søke på alt i søkfeltet på toppen.

I vårt digitale arkiv har vi også over 15 000 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger, anmeldelser og mye mer.

VI ARBEIDER FOR TIDEN MED Å FORBEDRE SØKFUNKSJONENE OG FORMIDLINGEN AV ARKIVET. VI VIL PRESENTERE ARKIVET I NY OG BEDRE DESIGN I LØPET AV HØSTEN 2020. 

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta gjerne kontakt med oss på redaksjon(at)sceneweb.no

Du kan også følge oss på Facebook.

Scenewebarkivet eies og driftes av Danse- og teatersentrum.

Les mer

Læraren og Det Norske

3. des. 2018

"Læraren" av Arne Garborg har en sentral plass i Det Norske Teatrets historie. Stykket er satt opp ni ganger siden urpremieren i 1914, blant annet til teatrets 25- og 30-årsjubileum. Se oversikt over produksjonene her.

I programmet fra den foreløpig siste oppsetningen ved teatret, i forbindelse med 70-årsjubileet i 1983, kan du lese mer om "Læraren" og teatrets historie. Programmet er digitalisert av Nasjonabiblioteket og kan lastes ned her
https://sceneweb.no/nb/multimedia/42291

Les mer

SKUESPILLER OG INSTRUKTØR ELLA HVAL

2. des. 2018

"På mange måter tok Ella Hval sin opprinnelse med seg i sine roller, og hun førte med seg mye av det beste fra tiden i Samfundsteatret. En klar virkelighetsoppfatning og sterk realisme preget hennes liv som kunstner. Hun var uredd i sine rolletolkninger, åpen og direkte i sitt kunstneriske uttrykk og sannferdig i menneskeskildringene. Hun anvendte ikke store gester eller svulstig deklamasjon.

Hennes realisme gikk hånd i hånd med en dristig, skapende fantasi, frisk humor og sosial satire. I tragedier og samfunnsdramaer avslørte hun vidtspennende menneskekunnskap, og hun gav sine sceneskikkelser stor spennvidde og originalitet. Med psykologisk skarpsyn opptrådte hun i moderne dramatikk, men hun hadde også et stort komisk talent."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske skuespilleren og instruktøren Ella Hval. Les mer om henne her.

Les mer