MS Innvik

Fotografi av spillestedet MS Innvik (2011)

MS Innvik var opprinnelig en bilferge bygget i 1967 for Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane. Fergen gikk i rute for rederiet frem til 1987.

I 1987 ble MS Innvik overtatt fra Fylkesbaatane av Sogn og Fjordane Teater og bygd til Norges første teaterbåt med hovedscene og plass til 150–200 tilskuere. Båten ble brukt til fremføring av teaterforestillinger i fjordbygdene i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

I 2001 ble MS Innvik kjøpt av Nordic Black Theatre og lagt til kai i Oslo i Bjørvika mellom Havnelageret og Operaen hvor den ble brukt som teaterbåt, sommerhotell og serveringssted.

I 2010 overtok nye eiere, og MS Innvik la til kai på Svestad brygge på Nesodden hvor den brukt som vertslokale for opptredener og selskap.

I 2013 sprang båten lekk og sank.

Les mer

Store scene (Marstrandgata)

Fotografi av Store scene på Black Box Teater Oslo (Marstrandgata)

Store scene er navnet på den største scenen til Black Box Teater i Marstrandgata 8 på Grünerløkka. Scenen ble åpnet 27. februar 2004. First Night med den britiske gruppen Forced Entertainment var åpningsforestillingen.

Les mer

Lille scene (Marstrandgata)

Lille scene er navnet på den minste scenen til Black Box Teater i Marstrandgata 8 på Grünerløkka. Scenen ble åpnet 26. februar 2004.

Les mer

Dæhlenenggata 31

Fotografi fra arbeidet med Dæhlenenggata 31

Dæhlenenggata 31 på Dæhlenenga i Oslo var Baktruppens eget spillested. Etter at Baktruppen la ned sin virksomhet ble stedet benyttet til diverse kunstarrangementer under paraplyen Dælenenggata; lokale for scenekunst,initiert og drevet av Ingvild Holm(eks-Baktruppen). Våren 2012 ble Dæhlenenggata solgt til boligformål.

Les mer