Diska Vigrin, Rindis Kavig

Inngår i produksjon Egenproduksjon ved Figurteatret i Nordland

Diska Vigrin, Rindis Kavig var en egenproduksjon av Figurteatret i Nordland basert på materiale skrevert og laget av Magnus Lønn og Byteateern i Kalmar (Sverige). Marit Pedersen Omland og Magnus Lønn hadde ansvar for objektdesign og scenografi og regien var ved Stephan Holmstrøm.

Produksjonen hadde premiere 28. september 1996 og målgruppen var barn og voksne. De turnerte i Nordland i 1996 og 1997. 

Dette objektet omhandler figurene/objektene i produksjonen med samme navn. Du kan lese mer om produksjonen her

Informasjon

(Objekt ID 123353)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 28. sep. 1996
Kategori Objektfigur, Andre figurer
Emneord Barn, Voksne
Størrelse Ulike størrelser på teaterobjektene.
Lisens

Figurteatret i Nordland.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Tittelen Diska Vigrin, Rindis Kavig var en lek med bokstaver i fornavnene til de to skuespilllerne Vigdis og Karin. Målet med produksjonen var å skape nysgjerrighet omkring språk og skrift for å skape skrivelyst hos barn og voksne. 

Navnene på de to skue-/objektspillerne var Vigdis Ludvigsen og Karin Pettersson. 

Giver: Figurteatrt i Nordland.

Kilder: 1991-2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund. 

Transportert: 25.2. 2022.

Materialtyper

Til denne sceneløsningen, som også inkluderte teaterobjekter, må leser bruke sin fantasi. Det var flere scenografer og objektmakere i denne produksjonen som benyttet svært mange og ulike materialer. Ved å gå nærmere inn på detaljene i fotoet ser vi papir, blyant, sag, hammer, muligens tømmestokk, tekstiler m.m. Det ble plassert punktlys inne i dekorasjonen for å belyse de små objektene. Her er skuffer, skap og åpninger av forskjellige slag som gav mulighet til variert spill.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Langt på vei var sceneløsningen en tradisjonell dukke-/figurteaterscene. Det som gav den et spesielt preg var de mange detaljene med skuffer og skap, men ikke minst alle teaterobjektene. Fotoet er fint lyssatt og dekorasjonen er innbydende - den vekker nysgjerrighet. Det var også målsettingen for denne  produksjonen. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

Objektteater inngår i det utvidede begrep figurteater og gjør seg gjeldende på 1990-tallet og i de etterfølgende tiårene. Objektene kan være artefakt/gjenstander som er laget av mennesker, inklusive kunstproduketer. Det kan også være naturlige gjenstander (steiner, kvister, sand o l) som sette inn i en scenisk kontekst. I objektteatret blir fortellerens/skuespillerens rolle mer fremtredende og derfor er det nært beslektet med fortellerteater. 

I denne produksjonen ser vi hvordan ulike objekter ble integrert i scenografien (det kan være vanskelig å se hva de enkjelte objektene forestiller).  

Tilknyttet (5)
Marit Pedersen Omland (person) – Designer, Scenograf
Magnus Lønn (person) – Designer
Stephan Holmstrøm (person) – Scenograf
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Diska Vigrin, Rindis Kavig (produksjon) – Objektfigur