Rune

Inngår i produksjon "Kondoren" (1989), Levende dukker.

Rune var en av teaterfigurene i produksjonen Kondoren basert på et skuespill for barn av Helge Andersen med samme tittel. Produksjonen var av Levende dukker alias Knut Alfsen og Agnes Schou. Sistnevnte hadde ansvar for design og utforming av teaterfigurene og Einar Dahl var ansvarlig for regi. Produksjonen hadde urpremiere i 1989 på Det Åpne Teater.

Kondoren var på turné med Riksteatret høsten 1990.

Informasjon

(Objekt ID 111748)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 1989
Kategori Bunraku inspirert figur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50-55 cm.
Lisens

Levende dukker.

Copyright.

Les mer

Teaterfiguren Rune ble spilt av flere personer. I den opprinnelige besetningen var det Hanne Dahle som spilte denne rollen. På turneen med Riksteatret ble Rune spilt av Ragnhild Wang

Produksjonen var én av finalistene til Norsk Kasettavgiftsfonds konkurranse om beste enakter i 1989 (Senario 89). Kondoren ble også spilte på Assitej festivalen på Avant Garden i Trondheim i 1990 og Rune ble da spilt av Elisabeth Grønning. 

Rune er den eneste teaterfiguren som er registrert under denne produksjonen.   

Kilder: Rikstetret, Sceneweb og Knut Alfsen. 

Giver: Riksteatret.

Transportert: 13.5. 2021.

Materialtyper

Hodet til Rune ble høyst sannsynlig skåret ut i isopor el. styrofoam. Det ble trolig forsterket med bomullsgas og lim, pusset, eventuelt sparklet og malt. Rune hadde noen store mørke øyne, en nese og en sensuell eller følsom munn. Håret er av pels og slutter om hele hodet. Han er kledd i en vid genser med striper nederst og et par vide posebukser. På føttene hadde han sandaler. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Runevar muligens en bunrakuinspirert teaterfigur med håndtak bak i hodet. Den hadde armer og ben som beveget seg med kroppen. Høyst sannsynlig har figurspilleren beveget/spilt med armen(e), ved direkteført grep om figurens hånd og kun én om gangen.   

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Agnes Mowbray Schou (person) – Designer, Figurmaker
Levende Dukker (organisasjon) – Opphavsperson
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Kondoren (produksjon) – Bunraku inspirert figur