Passasjeren

Inngår i produksjon Fra Peer Gynt (1978), Riksteatret

I 1978 markerte Riksteatret 150-årsfeiringen av Henriks Ibsens fødselsår (1828) med produksjonen Peer Gynt, framført med teaterfigurer, masker og skuespillere. Sceneversjon og regi var ved Margareta Niculescu og scenografi og figurdesign ved Elisabeta (Ella) Conovici. Produksjonen hadde premiere på Lillehammer 1. november 1978. Målgruppen var ungdom og voksne.

Informasjon

(Objekt ID 105951)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 1. nov. 1978
Kategori Stangfigur
Størrelse Ca. 180 cm i høyde.
Lisens

Riksteatret.

Copyright. 

Les mer

På et foto vises passasjeren sammen med den gamle Peer i femte handling, ombord på et skip i Nordsjøen. Det er uvisst hvem som spilte passasjeren. 

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert fra produksjonen Peer Gynt. Disse er Peer Gynt, Mor Åse, Den grønnkledde, Troll med tre hoder og Knappestøperen.

KILDER:

Mona Wiigs private arkiv

Riksteatrets arkiv og program fra produksjonen

Giver: Riksteatret. Mona Wiig.

Transportert 02.11.2019.

Materialtyper

Hodet var en maske formet i isopor og forsterket med tekstil og lim, deretter malt. Kroppen besto av et stort stykke stoff som lot seg bevege og spille med ved hjelp av to lange stenger, en vertikal og en horisontal. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen var enkel: Et kors bestående av to lange stenger. Den horisontale stangen var festet til et punkt på den vertikale stangen slik at den kunne bevege seg opp og ned. Figurspilleren holdt stangen med hodet med en hånd og beveget den horisontale stangen med den andre hånden. Passasjeren ble i denne tolkningen av Peer Gynt visualisert som Djevelen. 

Annen info

Det ble tatt mange foto av teaterfigurene i denne produksjonen som vi håper å kunne få tillatelse til å presentere etterhvert.

Tilknyttet (4)
Elisabeta Georgeta Conovici (person) – Scenograf, Designer
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Teatrul Tandarica (organisasjon) – Opphavsperson
Peer Gynt (produksjon) – Stangfigur
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler