Dramatikkens Hus

Hallen på Dramatikkens hus

Dramatikkens hus (etablert 1. januar 2010) er et nasjonalt utviklings- og ressurssenter for ny dramatikk. Dramatikkens hus har det nasjonale ansvaret for utvikling av ny norsk dramatikk og er fagfeltets utviklingsarena og prøverom.

Dramatikkens hus bidrar til utvikling av ny dramatikk ved å gi midler og ressurser til profesjonelle kunstnere. Ressursene består av økonomiske midler, dramaturgstøtte og sceniske ressurser. I deres scenerom får dramatikere mulighet til å utforske tekstene sine sammen med blant andre regissører og skuespillere. Lesninger, åpne prøver, skreddersydde verksteder og foredrag arrangeres ukentlig. 

Produksjonene som vises på denne siden er produksjonene Dramatikkens Hus har coprodusert. Vil du se fullstendige spilleplaner, gå inn på sidene til hvert enkelt spillested.

Les mer

Jo Strømgren Kompani

Fotografi fra Jo Strømgren Kompanis produksjon A Dance Tribute to Ping Pong (2011)

Målsetningen til Jo Strømgren Kompani, etablert i 1998, er å produsere et vidt spekter av innovative og inspirerende forestillinger av Jo Strømgren for nasjonale og internasjonale spillesteder.

JSKs nye hjemmescene i Oslo er Operahuset. En langsiktig avtale sikrer omlag 20 forestillinger i året, fordelt på repertoar og premierer. Dette sammenfaller med Jo Strømgrens utnevnelse som huskoreograf for Nasjonalballetten.

Identiteten til kompaniets forestillinger formes av medlemmenes engasjement, som med sine fysiske forutsetninger gir kreativitet til det koreografiske materialet. Kompaniet har utviklet seg raskt til å bli et av de ledende innen samtidsdans i Norge.

Les mer

Dukkenikkerne

Fotografi fra Dukkenikkernes produksjon Noahs Ark

Dukkenikkerne ble etablert i Bodø 1985 og i 1993 flyttet primus motor Jack Markussen til Bergen med gruppen. Dukkenikkerne har i årenes løp produsert over 30 forestillinger og har siden oppstarten i Bergen hatt eget verksted i hjertet av byen.

Les mer

Oslo Nye Teater

Oslo Nye Teater er et moderne hovedstadsteater. Det ligger sentralt plassert i sentrum av Oslo, og består av fire scener i tre teaterhus: Oslo Nye Hovedscenen (Rosenkrantzgate 10), Oslo Nye Centralteatret (Akersgata 38) med Teaterkjeller'n i underetasjen, og Oslo Nye Trikkestallen (Torshovgata 33).

Oslo Nye Teater ble etablert i 1959, etter en sammenslåing av Det Nye Teater og Folketeatret.

6. oktober 2011 ble det gjennomført en import av ONTs repertoardatabase til Scenewebdatabasen. Under finner du en liste over alle produksjonene som har vært satt opp av og på Oslo Nye Teater gjennom tidene. Produksjonene ligger i omvendt kronologisk rekkefølge. Med forbehold om feil og mangler.

Les mer